Combinația de cartofi cu cașcaval și cu șuncă este una absolut irezistibilă. De aceea rețetele pe bază de cartofi și brânzeturi sunt atât de populare. Se fac ușor, gustul este nemaipomenit și au un singur defect: numărul mare de calorii.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este un fel de mâncare pe cât de gustos și spectaculos, pe atât de simplu de făcut. Aveți nevoie de exact patru ingrediente și veți obține, fără mare bătaie de cap, un fel de mâncare cu care să mulțumiți toată familia. 

Puteți folosi orice brânzeturi vă plac sau de care aveți în frigider: cașcaval afumat, brânză gruyere, mozarella etc, în combinație cu cheddarul roșu. Vă asigurăm că rezultatul final vă va face să vă lingeți pe degete, indiferent ce ați folosi.

Tort de cartofi cu cheddar și șuncă
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 350 g cheddar roșu
  • 350 g cașcaval sau mozarella
  • 200 g șuncă presată sau bacon

Mod de preparare

Curățați cartofii și tăiați-l felii foarte subțiri sau folosiți o răzătoare pentru feliat. Dați brânzeturile pe răzătoare și preîncălziți cuptorul.

Așezați într-o tavă încăpătoare 2 straturi de felii de cartofi intercalate. Puneți un strat de cașcaval ras și unul de cheddar. Așezați un strat de felii de șuncă deasupra. Continuați cu încă două rânduri de felii de cartofi, cașcaval, cheddar și felii de șuncă.

La final, acoperiți totul cu un strat de cartofi și restul de cașcaval și cheddar rase, cât să acoperiți totul. Dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute sau până când cașcavalul s-a rumenit frumos și deasupra.