Atunci când te gândești la cartofi, îți vin în minte o mulțime de combinații de gusturi și de rețete pentru a-i savura. Una dintre cele mai versatile legume, cartoful este și preferata românilor. Nu degeaba este cea mai vândută legumă pe piața de la noi. Trecând de banalii cartofi prăjiți sau piure de cartofi, există atât de multe rețete cu cartofi, încât ne-ar trebui un capitol dedicat doar lor.

Astăzi vă propunem o rețetă simplă, dar gustoasă și sățioasă, de cartofi la cuptor, umpluți cu brânză cheddar și bacon. Un prânz sau o cină delicioasă, care va fi pe placul tuturor și care nu mai are nevoie de nimic altceva, poate doar o salată de crudități. Aroma de cartof copt și gustul de brânză topită în cuptor nu au cum să vă lase indiferenți, așa că vă invităm să încercați această rețetă și să ne scrieți în comentarii cum vi s-a părut.

Cartofi umpluți cu bacon și cheddar
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 4-5 cartofi mari
  • 60 g unt
  • 250 g smântână
  • 250 g brânză cheddar
  • 150 g bacon
  • 3-4 fire ceapă verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spălați cartofii și puneți-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți cartofii timp de 40-45 de minute, întregi, până când furculița intră cu ușurință în ei.

Când cartofii sunt copți și s-au răcit puțin, îi tăiați pe jumătate. Scobiți cu o lingură miezul cartofilor, lăsând o margine de o jumătate de centimetru peste tot. Puneți miezul de cartof într-un bol, alături de unt, sare, piper și smântână și amestecați bine.

Tăiați baconul cubulețe și prăjiți-l într-o tigaie până când devine crocant. Tocați mărunt ceapa și dați pe răzătoare brânza cheddar. Puneți și aceste ingrediente peste amestecul făcut anterior, dar păstrați puțin bacon și puțină ceapă verde pentru decor.

Umpleți cartofii cu acest amestec, decorați cu baconul și ceapa verde rămase și mai dați la cuptor pentru încă 30-35 de minute.

Poftă bună!