Supa cremă de ardei copți este ideală mai ales în sezonul rece. Este plină de vitamine, se face extrem de simplu și are un gust bogat și cremos care vă va cuceri instantaneu.
Dacă vă plac supele cremă, trebuie neapărat să o încercați pe aceasta, supa cremă de ardei copți. Gustul bogat nu se compară cu al niciunei alte supe cremă. Datorită ardeiului copt, supa va avea un gust ușor de fum și o savoare puternică.
Pentru supa cremă de ardei copți puteți folosi ardei din congelator sau ardei copți pe loc, nu va fi nicio diferență de gust. Aroma puternică de va simți și într-un caz, și în celălalt.
Ingrediente
- 8-10 ardei copți, curățați
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/2 țelină
- 2 roșii decojite
- 1 cartof
- sare
- piper
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 linguriță boia dulce
- 1 linguriță cimbru
- 1 linguriță oregano
- 3-4 linguri ulei
- pătrunjel proaspăt (opțional)
Mod de preparare
Dacă folosiți ardei copți din congelator, lăsați-i să se dezghețe și păstrați zeama lor. La fel și dacă ați copt ardeii pe loc, păstrați zeama care se scurge din ei, va da un gust deosebit supei!
Curățați ardeii și tăiați-i fâșii și lăsați-i deoparte.
Tocați ceapa, morcovul, usturoiul și țelina în cubulețe și căliți-le în câteva linguri de ulei. Adăugați sare, piper și lăsați câteva minute, apoi puneți și roșiile decojite și tăiate cubulețe.
Adăugați ardeiul și zeama pe care și-a lăsat-o, căliți totul împreună pentru câteva minute, apoi puneți 1,5-2 litri de apă fierbinte peste. Puneți și cartoful tăiat cubulețe, cimbru, oregano și lăsați să fiarbă aproximativ 30 de minute.
La final, puneți boiaua și opriți focul. După ce supa s-a răcit puțin, o puteți pasa cu ajutorul unui blender vertical.
Gustați și, dacă mai e nevoie, mai adăugați sare și piper. În funcție de ce textură vă doriți să aibă supa, puteți să mai adăugați apă fierbinte pentru a o subția. Decorați cu pătrunjel proaspăt tocat.
Supa cremă de ardei copți se poate servi cu puțină smântână deasupra și crutoane.
Poftă bună!