Supa cremă de sfeclă este una dintre cele mai de efect din punct de vedere al aspectului. Nu ai cum să treci cu vederea culoarea puternică, iar dacă o servești cu puțin iaurt deasupra, efectul este și mai intens.
Supa cremă de sfeclă roșie cu ghimbir este foarte gustoasă și sănătoasă și se face foarte ușor. Este foarte potrivită pentru un prânz rapid și gustos.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 lingurițe ghimbir ras
- sare
- piper
- 2 cartofi
- cimbru
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 700 g sfeclă roșie
- 100 ml iaurt
Mod de preparare
Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Curățați și tăiați sfecla și cartofii cubulețe.Puneți uleiul la încins și adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul ras. Căliți câteva minute, cu sare, piper și cimbru uscat. Adăugați sfecla și cartofii cubulețe și 2,5 litri de apă fierbinte.
Lăsați la fiert 25-30 de minute sau până când legumele au fiert. Opiți focul și lăsați să se răcească puțin.
Pasați supa cu ajutorul unui blender vertical. Mai puneți puțină apă dacă supa este prea groasă.
Serviți cu iaurt deasupra și cu puțin ulei de măsline.
Poftă bună!