O supă sau o ciorbă caldă este o alegere nemaipomenită pentru un prânz delicios și sănătos. Există o mulțime de idei de supe și ciorbe pe care le puteți prepara inclusiv în perioada postului, iar astăzi vă prezentăm o astfel de rețetă.

Supa cu găluște poate fi făcută și în varianta de post, din legume. Trebuie să renunțați la oul din găluște, dar acestea vor ieși pufoase și aromate și fără ou. 

Supă cu găluște de post
Timp total 1 oră

Ingrediente

2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 rădăcină țelină sare piper pătrunjel ulei Pentru găluște: 4 linguri de griș 3 linguri de făină un praf de sare

Mod de preparare

Pentru început, curățați legumele de coajă, după ce le-ați spălat bine. Puneți-le la fiert în apă cu puțină sare și piper. Pentru un plus de gust, puteți folosi și un cubuleț gen Knorr, concentrat pe care să îl adăugați în supă.

Pentru a prepara găluștele, amestecați grișul, făina și un praf de sare. Turnați câteva linguri de apă caldă peste, până când obțineți o pastă, nici prea moale, nici prea tare, care să poată fi pusă cu lingura.

Scoateți legumele din supă după ce au fiert, dați focul mic și începeți să puneți găluștele cu lingura. Umpleți de 3 ori cu apă rece și lăsați să fiarbă până când găluștele s-au dublat și au devenit pufoase.

Mai puneți sare și piper dacă mai este nevoie și presărați pătrunjel proaspăt deasupra.

Poftă bună!