Supa de cartofi și carne de pui este foarte hrănitoare și gustoasă. Vezi ingredientele și modul de preparare al acestei supe din Banat.

Supă de cartofi cu carne de pui

Supa de cartofi și carne de pui oferă confort în orice perioadă a anului, la masa de prânz sau la cină, în zile obișnuite de muncă, la fel ca și în weekenduri sau chiar la ocazii speciale. Hrănitor și gustos, acest preparat este perfect și pentru perioadele în care se face simțită o răceală.

Originară din Banat, această supă de cartofi și carne de pui, cu morcovi, bulion, ceapă și pătrunjel, este un fel de mâncare destul de ușor și extraordinar de gustos. Modul de preparare este cât se poate de simplu și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie.

Atenție!

Din această listă de ingrediente vor rezulta aproximativ șase porții mari de supă de cartofi și carne de pui. Dacă vrei să prepari o altă cantitate, trebuie doar să ajustezi gramajul ingredientelor. Preparatul se poate păstra la frigider până la patru zile.

Cum se prepară supa de cartofi cu carne de pui

Preparare 20 minute
Gătire 55 minute
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • O pulpă de pui dezosată
  • 500 de grame de cartofi
  • Doi sau trei morcovi
  • O ceapă de mărime medie
  • 100 de mililitri de bulion
  • Ulei pentru prăjit
  • Sare, după gust
  • Pătrunjel, după gust
  • Smântână, opțional

Mod de preparare

Începeți prin a curăța cartofii, morcovii și ceapa. Spălați bine legumele. Tăiați cartofii și morcovii cubulețe și tocați ceapa mărunt. Încingeți puțin ulei într-o tigaie și apoi adăugați ceapa tocată. Lăsați-o la călit până când capătă o nuanță aurie, dar nu prea mult, să nu se ardă.

După aceea, adăugați morcovii tăiați cubulețe și lăsați-i să se călească puțin lângă ceapă. Ulterior, adăugați cei 100 de mililitri de bulion și apă. Separat, spălați bine și pulpa de pui dezosată. Dacă doriți, puteți tăia carnea în bucăți mai mici, de dimensiuni aproximativ egale.

Când amestecul începe să fiarbă, adăugați carnea de pui și cartofii tăiați cubulețe. Atunci când supa este aproape gata, puteți adăuga sare, după gust, dar și smântână, după preferință. La final de tot, uați cratița de pe foc și adăugați puțin pătrunjel tocat mărunt, după gust.

Cum se servește supa de cartofi și carne de pui

Supa de cartofi și carne de pui este bogată în nutrienți și se potrivește în orice sezon, nu doar în timpul iernii. Se servește caldă, simplă sau lângă câteva felii din pâinea preferată, prăjită sau nu, ori împreună cu câteva crutoane.

Cei care doresc pot adăuga smântână direct în farfurie, la fel cum pot pune mai mult pătrunjel. Lângă această supă de cartofi și carne de pui merg excelent ardeii iuți, pentru cei care abia așteaptă o ocazie bună să-i savureze.