În sezonul rece și nu numai, supele cremă sunt o alegere excelentă pentru prânz sau cină. Se fac foarte ușor, sunt extrem de gustoase și aromate. Supa cremă de cartofi cu bacon este una dintre cele mai bune și preferata mea, după supa cremă de linte.
Are un gust deosebit, bogat, iar combinația cu bacon prăjit o face irezistibilă. Dacă sunteți fani bacon și vă plac și cartofii, nu aveți voie să ratați această combinație!
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 2 cepe
- 1 morcov
- 2 tulpini de țelină (apio)
- 1/2 kg cartofi
- 125 ml smântână de gătit
- 30 g unt
- sare si piper, dupa gust
- 200 g bacon
- pătrunjel proaspăt (opțional)
Mod de preparare
Puneți untul într-o oală pe foc. Când s-a topit, adăugați ceapa, morcovul și țelina tocate și căliți până când legumele se înmoaie.Când legumele s-au călit, puneți smântâna lichidă, cartofii și un litru și jumătate de apă. Condimentați cu sare și piper și lăsați să fiarbă la foc mic o jumătate de oră.
Lăsați 10 minute să se răcească, după care pasați cu un blender vertical. Mai adăugați apă fierbinte dacă supa este prea groasă.
Tăiați baconul cubulețe și căliți-l într-o tigaie la foc mediu, până când s-a rumenit. Puneți 2/3 din cantitatea de bacon în supă și restul păstrați pentru decor.
Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!