O supa perfecta, plina de proteine, pentru un pranz energizant.

Supa de vita cu linte
Timp total 2 ore și 15 minute

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 450g carne de vita, taiata in cubulete
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 teline, tocate
  • 2 morcovi mari, tocati
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 1 1/2 lingurita de coriandru uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 900ml supa de pui
  • 800g conserva rosii cubulete
  • 2 cesti de linte
  • 1/4 cana de patrunjel tocat
  • 1/2 cana de branza parmezan, rasa

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul de masline intr-o oală mare, la foc mediu. Se condimenteaza carnea de vita cu sare si piper, apoi se pune in uleiul fierbinte si se rumeneste pe toate partile, aproximativ 8 minute. Se scoate carnea de vita si se lasa deoparte, pastrand uleiul ramas in cratita. Se adauga telina, morcovul, ceapa, usturoiul, coriandru si oregano; se gatesc si se amesteca pana ce ceapa se inmoaie, timp de aproximativ 8 minute.

2. Se adauga supa de pui, rosiile si carnea de vita rumenita. Se de in fiert la foc mare, apoi se reduce caldura, se acopera si se lasa sa fiarba pana cand carnea incepe sa se fiarba, aproximativ o ora.

3. Dupa ce supa a fiert o ora, se adauga lintea si se lasa pe foc pana cand este fiart, aproximativ 40 de minute. Se condimentează cu sare si piper, apoi se adauga patrunjel. Se presara cu branza parmezan si se serveste.