O tarta usor de preparat, iar lista de ingrediente de mai jos este pentru 6 persoane, asa ca o poti servi la o cina in familie.

Tarta Acrisoara Cu Melasa
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 375g aluat dulce
  • faina
  • 800g sirop auriu
  • 125g de pesmet
  • 2 lamai - coaja
  • 50g ovaz
  • 2 oua, batute
  • inghetata de vanilie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se intinde aluatul si se transfera intr-o tava de tarta, presand usor, inclusiv pe margini. Se inteapa peste tot cu o furculita, apoi se raceste timp de 30 de minute. Se pune hartie de copt deasupra si se adauga fasole. Se coace timp de 10 minute, apoi se scoate si se indeparteaza hartia si fasolea.

2. Intre timp, se incalzeste siropul auriu intr-o tigaie. Se adauga pesmetul, coaja de lamaie, ovazul si ouale. Se toarna peste aluat si se coace timp de 30-40 de minute. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se scoate din tava pana cand aluatul este auriu, iar umplutura este ferma. Se taie si se serveste cu inghetata de vanilie.