Combinația de ciocolată cu nucă de cocos este irezistibilă, poate și de aceea batoanele Bounty au atâta succes. Partea cea mai bună este că le puteți face acasă, foarte simplu și rapid, cu ingrediente la îndemâna oricui.

Bomboanele Bounty sunt genul de desert care îți iese chiar dacă nu ești expert în bucătărie. Și asta pentru că nu necesită coacere, deci nu ai ce să greșești. Ai nevoie doar de câteva ingrediente la îndemâna oricui și puțin mai multă răbdare, pentru că bomboanele trebuie să stea la frigider destul de mult înainte de a fi savurate. 

Bomboane Bounty făcute acasă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 125 g fulgi de cocos
  • 100 g zahăr
  • 80 g unt
  • 50 ml frișcă lichidă
  • 200 g ciocolată
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Puneți frișca lichidă, untul și zahărul într-un vas pe foc. Lăsați să fiarbă câteva minute, până când zahărul s-a topit, apoi adăugați fulgii de cocos și amestecați.

Puneți compoziția într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt și nivelați-o. Dați la frigider pentru câteva ore, ideal peste noapte.

Tăiați compoziția în pătrățele sau dreptunghiuri de dimensiune medie, în funcție de cât de mari doriți să vă iasă bomboanele.

Puneți-le din nou pe hârtie de copt, pentru a le glazura. Ideal este să folosiți și un grătar, pentru ca glazura să fie uniformă.

Topiți ciocolata la bain marie și amestecați-o cu uleiul. Îmbrăcați fiecare cubuleț de cocos în glazură de ciocolată și puneți din nou la frigider pentru o oră, sau până când ciocolata s-a întărit.

Poftă bună!