Aceasta tarta cu crusta de curmale este umpluta cu ganache cremos de ciocolata si banane felii! Aceasta reteta simpla si rapida are doar cinci ingrediente si nu contine gluten.

Tarta Cu Banane Si Ciocolata - Fara Coacere
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 1/2 cani curmale, fara samburi
  • 1 1/2 cani migdale
  • Pentru umplutura:
  • 1/3 cana de lapte
  • 170g ciocolata neagra, taiata in bucati
  • 2 banane, felii
  • 1/4 cana migdale, tocate si prajite

Mod de preparare

1. Se unge o tava cu ulei de nuca de cocos. Se pune deoparte.

2. Se adauga curmalele si migdalele intr-un chopper si se amesteca pana se formeaza un aluat. Se preseaza aluatul uniform in partea de jos si pe marginile tavii pregatite.

3. Se pun bucatile de ciocolata intr-un vas. Se incalzeste laptele pe aragaz pana aproape de a da in fiert. Se toarna laptele peste ciocolata si se lasa sa stea timp de un minut sau doua. Se amesteca pana la omogenizare.

4. Se pune deoparte o cantitate mica de ciocolata topita pentru a orna, apoi se netezeste restul uniform peste crusta.

5. Se aranjeaza feliile de banane peste ciocolata, se presara migdale peste banane, si se orneaza cu ciocolata ramasa. Se pune in frigider timp de cel putin o ora inainte de servire