Fiind gatita pentru timp indelungat, aceasta tarta este un aperitiv ideal.

Tarta Cu Ceapa Caramelizata
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 230g aluat
  • 50g unt
  • 4-6 cepe mici, taiate pe jumatate
  • 100ml sherry dulce
  • 2 frunze proaspete de rozmarin, taiate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se intinde aluatul peste o foaie de copt. Se inteapa peste tot cu o furculita, apoi se pune in frigider sa se raceasca.

2. Se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga jumatatile de ceapa, cu taietura in sus ci se prajesc usor timp de 10 minute pana se inmoaie si incep sa se caramelizeze. Se adauga sherry si rozmarin, se asezoneaza bine, apoi se acopera cu un capac. Se transfera in cuptor timp de 20 de minute pana cand ceapa este moale.

3. Se pune aluatul peste tigaie, inghesuind marginile in jurul cepei. Se coace timp de 20-25 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava pentru cateva minute inainte de a se intoarce cu grija pe un platou. Se taie felii si se serveste.