Nimic nu se compară, într-o zi rece, cu o tartă caldă, fie că este vorba despre una dulce sau sărată, care să-și împrăștie aroma în toată casa. De aceea, astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă de tartă sărată, cu ceapă caramelizată, cheddar și bacon.
Se face ușor, mai ales dacă optați pentru aluat cumpărat, gata pregătit. Dacă doriți să preparați și aluatul, aveți instrucțiunile AICI.
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 350 g aluat pentru tartă
- 200 g bacon
- 300 g smântână lichidă
- 100 ml lapte
- 3 ouă
- 150 g cheddar
- 2 cepe roșii
- 25 g unt
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare
Lăsați aluatul să se dezghețe, după care îl puneți într-o tavă pentru tartă și dați la frigider pentru o jumătate de oră. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.Tocați ceapa julien și puneți o tigaie cu untul pe foc. Când untul s-a topit, adăugați ceapa și sotați. Ceapa se va înmuia și va începe să se prăjească în unt. Asezonați cu sare, piper și cimbru și lăsați pe foc 15-20 de minute sau până când ceapa s-a caramelizat.
Dați tava cu aluatul pentru tartă la cuptor, pentru 25 de minute. Aluatul se coace mai întâi singur, pentru a fi crocant.
În tigaia în care ați prăjit ceapa, puneți și baconul tăiat cubulețe și prăjiți până când devine crocant. Separat, bateți cu mixerul sau cu un tel ouăle cu laptele și smântâna lichidă. Adăugați baconul și jumătate din cheddar dat pe răzătoare.
Scoateți aluatul de la cuptor și adăugați peste el ceapa caramelizată, amestecul de ouă cu smântână și bacon, iar la final, restul de cheddar ras. Presărați sare și piper, micșorați focul și dați din nou la cuptor, pentru încă 25-30 de minute.
Serviți tarta după ce s-a răcit puțin. Poftă bună!