Mascarpone cremos si topping de legume de sezon, totul pe o crusta crocanta de aluat. Un preparat delicios, pe care il vor indragi inclusiv cei care nu se dau in vand dupa legume.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- ulei de masline
- 2 cepe rosii, taiate in felii subtiri
- 1 lingura de zahar brun
- 250g mascarpone
- 1 lamaie - coaja si sucul
- 4-5 frunze proaspete de rozmarin, tocate fin
- 4 cepe verzi, tocate fin
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 320g aluat
- 500g rosii, taiate in felii subtiri
- cimbru
Mod de preparare
1. Se incalzeste o tigaie mare cu putin ulei, la foc mediu. Se adauga ceapa rosie si se prajestei timp de 10 minute, amestecand ocazional. Se adauga zaharul si se gateste timp de inca 10 minute pana cand este lipicios si caramelizat.2. Intr-un castron, se bate mascarpone cu sucul de lamaie si coaja, rozmarinul, ceapa verde si usturoiul. Se asezoneaza, se incalezste cuptorul la 200C.
3. Se intinde aluatul si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se raspandeste cu mascarpone, lasand o margine de 2-3 cm. Se adauga ceapa rosie, apoi cu rosiile si cimbrul. Se pune putin ulei, se asezoneaza, apoi se coace timp de 25 de minute. Se miscoreaza caldura cuptorului la 170C. Se coace timp de 20-25 de minute. Se serveste calda.