O reteta vegetariana si fara gluten cu o crema de caju, ceapa dulce, spanac si kale.
Timp total 1 oră și 25 minute
Ingrediente
- Pentru crema de caju:
- 120g caju, nesarat
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura suc de lamaie
- Pentru umplutura:
- 60ml ulei de masline
- 4 cepe mari, felii subtiri
- 1 lingura de sirop de malt de orez
- 50g spanac
- 50de kale, taiata
- 1 lingura de otet
- Pentru aluat:
- 150g migdale macinate
- 1/2 lingurita de sare de mare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita de rozmarin uscat
- 60ml ulei de masline
Mod de preparare
1. Se unge o tava de tarta. Pentru a face crema de caju, se pun caju, usturoiul si sucul de lamaie intr-un blender, cu un varf de sare si 60 ml de apa, apoi se amesteca pana cand se formeaza o crema grasa. Se adauga mai multă apa, daca este necesar.2. Pentru umplutura, se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga ceapa si siropul de malt de orez, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se gateste timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand ceapa se caramelizeaza. Se adauga spanacul si kale, apoi se gateste timp de inca 10 minute. Se ia de pe foc si se scurge lichidul in exces, apoi se adauga otetul de cidru.
3. Se incalzeste cuptorului la 180C. Pentru a pregati aluatul de tarta, se amesteca migdalele macinate, sarea de mare, bicarbonatul si rozmarinul intr-un castron mare.
4. Intr-un castron separat, se amesteca uleiul de masline cu 1 lingura de apa. Se adauga ingredientele uscate si se amesteca bine pentru a le combina. Se pune amestecul in tava pregatita, presand usor pe baza si pe margini. Se elimina orice exces. Se coace timp de 10 minute.
5. Se ia tava din cuptor si se lasa sa se raceasca usor, apoi se adauga crema de caju si se acopera cu amestecul de ceapa. Se pune tava la cuptor si se coace inca 15 minute sau pana cand crusta este aurie si umplutura este calda.