Ciocolata este ingredientul perfect atunci cand vine vorba de dulciuri, iar o tarta pline de ciocolata nu poate fi decat un preparat perfect.

Tarta cu ciocolata
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

150g faina 50g margarina 1 lingura de zahar pudra Pentru umplutura: 2 linguri cacao 2 linguri malai 75g zahar pudra 400ml lapte de soia (aroma de ciocolata) 100g ciocolata neagra 4 oua 75g migdale macinate

Mod de preparare

1. Pentru a face aluatul, se cerne faina intr-un blender si se adauga margarina si zahar pudra. Se amesteca pana cand capata consistenta unui pesmet. Se adauga 3 linguri de apa rece si se amesteca din nou pana cand se formeaza aluatul. Se intinde pe o suprafata presarata cu faina si se formeaza o minge. Se lasa timp de 20 de minute.

2. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se ruleaza aluatul pana devine subtire. Se transfera intr-o tava de tort. Se pune hartie de copt si se umple boabe de fasole, apoi se coace timp de 15 minute. Se scoate fasolea si hartia si aluatul la cuptor timp de inca 5 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 180C.

3. Se pun cacao, malai si zahar intr-un vas. Treptat, se adauga 200ml lapte de soia si se baga la cuptorul cu microunde timp de 1 minut si jumatate. Se amesteca, apoi se baga din nou la cuptorul cu microunde. Se adauga 50g ciocolata si se baga din nou la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Se amesteca ouale si migdalele, apoi se toarna treptat 200 ml ramasi de lapte de soia. Se incorporeaza amestecul de ciocolata, apoi se toarna peste aluat. Se da la cuptor timp de aproximativ 30 minute, pana cand umplutura se intareste, dar este inca usor moale in centru. Se raceste complet.

4. Se rade ciocolata si se imprastie peste tarta. Se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu zmeura.