Un desert foarte gustos si usor de preparat. E perfect pentru momentele in care trebuie sa gatesti pe fuga pentru invitati, mai ales ca e gata intr-o jumatate de ora.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 200g unt
- 220g zahar pudra
- 2 oua, usor batute
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 300g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 100g ciocolata (70% cacao), tocata
- 1 1/2 cani inghetata de vanilie, pentru a servi
- 125g zmeura
- 100g ciocolata (70% cacao)
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C.2. Se pun untul si zaharul intr-o tigaie, la foc mediu. Se amesteca timp de 2 minute sau pana cand untul se topeste. Se ia de pe foc. Se pune deoparte timp de 10 minute sa se raceasca.
3. Se adauga ouale, vanilia, faina si bicarbonat de sodiu in amestecul de unt si se amesteca. Se netezeste. Se presara cu ciocolata tocata si se preseaza in aluat. Se da la cuptor timp de 25 de minute sau pana cand capata o culoare aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca complet. Se taie in felii. Se serveste acoperita cu inghetata, zmeura si ciocolata topita.