Ganache cremos, mousse de ciocolata si crusta Oreo, intr-un desert decadent care va atrage admiratia invitatilor.

Tarta cu Oreo, mousse de ciocolata si fructul pasiunii
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • ulei de floarea soarelui
  • 350g biscuiti Oreo
  • 2 linguri cacao
  • 110g unt, topit
  • Pentru mousse:
  • 200g ciocolata neagra (70% cacao), taiata in bucati
  • 200g ciocolata cu lapte, taiata in bucati
  • 60g zahar muscovado
  • 75g unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 5 fructul pasiunii - pulpa, pasata cu un blender
  • 300ml smantana
  • Pentru ganache:
  • 200g ciocolata neagra (70% cacao), taiata in bucati mici
  • 65g unt
  • 60ml (4 linguri) de glucoza lichida

Mod de preparare

1. Pentru a face baza, se unge o tava de tarta cu ulei. Se pun biscuitii Oreo si pudra de cacao intr-un blender si se macina fin. Se toarna untul topit si se amesteca pana cand compozitia seamana cu pesmetul. Se preseaza amestecul in tava pregatita, inclusiv pe partile laterale. Se lasa sa se raceasca pana cand se face umplutura.

2. Pentru mousse, se pun ciocolata, zaharul si untul intr-un bol, termorezistent, asezat peste o cratita cu apa fierbinte, pusa pe aragaz. Se incalzeste usor, se amesteca o data sau de doua ori, pana se topeste, este neteda si groasa. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se adauga galbenusurile de ou si pulpa de fructul pasiunii.

3. Intr-un castron separat, se amesteca smantana pana cand devine cremoasa, apoi se incorporeaza 2 linguri in amestecul de ciocolata. Se amesteca usor, apoi se incorporeaza si restul de smantana, treptat. Se raceste timp de 3-4 ore sau peste noapte.

4. Pentru a face ganache-ul, se pun ciocolata, untul si glucoza intr-un vas termorezistent, asezat peste o cratita cu apa fierbinte si se lasa sa se topeasca, fara a amesteca. Se lasa timp de 5 minute sa se raceasca putin.

5. Se pune ganache-ul peste mousse-ul de ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca cel putin o ora. Se scoate din frigider cu 30 minute inainte de servire.