Deserturile cu ciocolată sunt irezistibile pentru majoritatea dintre noi. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt binevenite în orice situație.
Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o tartă de ciocolată care nu conține deloc făină. Este simplu de făcut, delicioasă și vă veți impresiona familia sau musafirii cu ea. Secretul care îi permite acestei prăjituri să se coacă fără făină constă în faptul că ouăle sunt amestecate cu zahărul, întregi, fără să fie nevoie să bateți albușurile spumă, ca în cazul altor prăjituri sau torturi.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 400 g ciocolată neagră
- 200 g unt
- 50 g cacao
- 1 linguriță esență de vanilie
- 5 ouă
- 250 g zahăr
- un praf de sare
- Pentru glazură:
- 200 g ciocolată neagră
- 60 g unt
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.Topiți ciocolata împreună cu untul la bain marie sau la microunde și omogenizați bine. Adăugați vanilia și cacaoa cernută și lăsați amestecul să se răcească 5-10 minute.
Bateți cu mixerul ouăle împreună cu un praf de sare și adăugați treptat zahărul. Mixați până când compoziția capătă un aspect de cremă densă, aproximativ 5 minute. Turnați ciocolata care s-a răcit peste amestecul de ouă și zahăr și amestecați bine totul.
Turnați compoziția în tavă și dați la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când prăjitura este coaptă.
Lăsați blatul să se răcească complet, după care puteți adăuga glazura. Topiți ciocolata și untul la bain marie și amestecați bine. Turnați glazura peste prăjitura complet răcită.
Prăjitura trebuie să stea la rece cel puțin o oră înainte de a fi servită.
Poftă bună!