Serveste aceasta tarta de migdale si cirese la ceaiul de dupa-amiaza sau chiar pe post de mic dejun, langa o cafea cu lapte.

Tarta Cu Cirese Si Migdale
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 115g unt, la temperatura camerei
  • 115g zahar pudra
  • 2 oua, usor batute
  • 115g migdale macinate
  • 35g faina
  • 300g cirese, taiate pe jumatate
  • 25g fulgi de migdale
  • 100g de gem de caise
  • Pentru aluat:
  • 150g unt
  • 75g zahar pudra
  • 225g faina
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Pentru a face aluatul, se amesteca untul, zaharul si faina intr-un blender pana cand capata textura unui pesmet. Se adauga galbenusul de ou si 2-3 linguri de apa rece si se amesteca pana cand amestecul se reuneste intr-o minge. Se taie in 8 si si se preseaza la baza unor forme de mini-tarte. Se lasa sa se raceasca.

2. Pentru a face umplutura, se bat untul si zaharul pana capata o culoare palida si pufoasa, se adauga ouale si migdalele macinate, apoi se incorporeaza faina. Se imparta ciresele intre forme, apoi se adauga umplutura. Se presara cu fulgi de migdale si se coc timp de 40 de minute.

3. Se pudreaza cu zahar si se servesc cu smantana.