Un desert racoritor, perfect dupa o masa copioasa.

Tarta Cu Ricotta Si Portocale
Timp total 1 oră și 35 minute

Ingrediente

200g faina 50g zahar pudra 100g unt coaja rasa de la 1 portocala, plus 3 linguri de suc de portocale 1 galbenus de ou 1/2 cana marmelada de portocal 30g seminte de pin Umplutura: 350g ricotta 55g zahar pudra 1 lingura apa de flori de portocale 2 oua

Mod de preparare

1. Se amesteca faina, zaharul pudra, untul si jumatate din coaja intr-un mixer pentru a se combina. Se adauga galbenusul de ou si sucul si se amesteca pana se formeaza o minge. Se pune in folie de plastic si se raceste timp de 30 de minute.

2. Se unge o tava. Se intinde aluatul pe o tabla presarata cu faina pana ajunge la 3 mm grosime, apoi se transfera in tava. Se lasa sa se raceasca timp de 15 minute.

3. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se adauga hartie de copt peste aluat si se umple cu orez nefiert. Se coace, timp de 10 minute, apoi se scot hartia si orezul si se coace timp de 5 minute. Se raceste usor.

4. Pentru umplutura, se pun toate ingredientele cu restul de coaja intr-un blender sis e amesteca. Se intinde marmelada peste aluat, apoi se acopera cu umplutura. Se presara cu seminte de pin si se coace timp de 20 de minute, pana cand umplutura incepe sa devina aurie la margini. Se raceste usor inainte de a se scoate din tava. Se servesc pudrate cu zahar.