Fie ca este vorba de ceaiul de dimineata sau de desert, aceasta tarta cu gust de nuci va deveni preferata tururor.
Timp total 8 ore și 45 minute
Ingrediente
- 950g iaurt
- 250g biscuiti digestivi
- 1/2 cana migdale
- 1/2 cana ulei de cocos
- 6 curmale, fara samburi
- 1/4 cana alune, tocate
- 1 lingura seminte de pin, tocate
- 3 lingurite seminte de susan
- 2 linguri de miere
Mod de preparare
1. Se pune unprosop peste o sita mare, asezata peste un castron.Se pune iaurtul in sita captusita. Se strang marginile prosopului pentru a cuprinde intreaga cantitate de iaurt. Se lasa la frigider peste noapte pentru a permite lichidului in exces sa se scurga din iaurt.2. Se macina biscuitii, migdalele, uleiul de nuca de cocos si curmalele intr-un blender pana cand se formeaza firimituri fine si amestecul incepe sa se tina. Se preseaza amestecul pe baza si marginile unei tavi de tarta. Se baga la frigider timp de cel putin 1 ora sau pana cand este necesar.
3. Se incalzeste o tigaie la foc mediu.Se adauga alunele. Se prajesc, amestecand timp de 3 minute sau pana cand abia incep sa capete o cloare usor maronie. Se adauga semintele de pin si de susan. Se gatesc, amestecand ocazional, timp de inca 3 minute sau pana cand dein aurii. Se pun deoparte sa se raceasca timp de 5 minute.
4. Se transfera iaurtul intr-un castron, aruncans lichidul care s-a scurs. Se pune peste blatul de biscuiti. Se lasa la frigider timp de 30 de minute.
5. Se acopera cu amestecul de seminte si se stropeste cu miere. Se serveste.