Crema de ciocolata alba si aluat pufos intr-o combinatie perfecta pentru un desert indulgent.

Tarta italieneasca cu crema custard
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 400g faina
  • 200g unt
  • 150g zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • 50g seminte de pin
  • 30g ciocolata alba, rasa
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri de ou
  • 50g faina
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • 50g ciocolata alba, tocata in bucati

Mod de preparare

1. Pentru a face crema, se amesteca galbenusurile de ou, 50g faina, lapte, zahar si coaja de lamaie intr-o cratita. Se incalzeste usor, amestecand continuu cu o spatula, timp de 10 minute sau pana cand crema este suficient de groasa pentru a acoperi spatele unei linguri. Se adauga ciocolata alba taiata in crema fierbinte si se amesteca pana se topeste si crema este neteda. Se lasa deoparte sa se raceasca.

2. Se pune faina intr-un vas, apoi se adauga untul si un varf de sare si se freaca cu degetele pana cand amestecul se aseamana cu pesmetul. Se formeaza o adancitura in centrul amestecului, apoi se pun zaharul, galbenusurile de ou si coaja de lamaie. Se combina totul impreuna cu mana pentru a forma un aluat neted, adaugand putina apa rece in cazul in care este prea uscat. Se infasoara aluatul in folie, apoi se pune in frigider timp de 30 de minute.

3. Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge o tava de tarta cu unt. Se imparte aluatul pe jumatate, apoi, pe o suprafata pudrata cu faina, se intinde fiecare parte de aluat intr-un cerc de 25 cm folosind. Se pune una dintre parti in tava de tarta, presand usor, inclusiv pe margini. Se indeparteaza orice exces.

4. Se pune crema rece, apoi se acopera cu al doilea disc de patiserie. Se sigileaza marginile cu degetele, se taie excesul de aluat. Se presara cu seminte de pin, apoi se coace timp de 30 de minute sau pana cand aluatul este auriu.

5. Se scoate tarta din cuptor si lasa sa se raceasca timp de 1 ora. Se scoate din tava, se rade niste ciocolata alba pentru a decora, apoi se taie si se serveste.