Aceste mici fursecuri de caise si crema custard sunt o reteta delicioasa de brunch, dar merg la fel de bine cu ceaiul de dupa-amiaza.

Fursecuri Cu Caise Si Crema Custard
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • unt
  • 750g foietaj
  • faina
  • 2 oua
  • 150g crema de vanilie
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita de zahar pudra
  • 400g caise conservate in sirop, scurse, sirop rezervat
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se unge o tava de briose cu putin unt. Se ruleaza aluatul pe o suprafata usor presarata cu fauna si se taie de 6 x 12 cm. Se aseaza in tava de briose, presand usor. Se adauga un ou in crema, impreuna cu smantana si zaharul.

2. Se pun cateva jumatati de caise in fiecare forma de briosa, se toarma crema si se acopera fiecare cu o jumatate de caisa. Se presara cu fulgi de migdale. Se bate usor celalalt ou si se perie marginile fursecurilor, inainte de a pudra cu zahar.

3. Se lasa la cuptor timp de 18-20 de minute. Se scot cu grija din tava si se lasa deoparte pentru a se raci.

4. Intre timp, se toarna siropul rezervat intr-o tigaie si se fierbe pana se lipeste si se ingroasa. Se foloseste pentru a peria peste partea superioara a fursecurilor, ca o glazura.