Rasfata-te cu acest desert decadent cu toffee si migdale.

Tarta Toffee Cu Whisky
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 200g faina
  • 100g unt
  • 300g fulgi de migdale
  • 284ml smantana
  • 225g zahar granulat
  • 4 linguri de whisky

Mod de preparare

1. Se amesteca faina, untul si un varf de sare intr-un blender pana cand se formeaza un pesmet fin. Se pune intr-un castron, se adauga 4 linguri de apa rece si se amesteca. Se pune pe o suprafata pudrata cu faina si se framanta usor intr-o minge. Se ruleaza intr-un cerc suficient de mare pentru a acoperi baza si marginile unei tavi de tarta. Se preseaza usor aluatul si se inteapa cu o furculita si se tranfera la frigider timp de 30 de minute pentru a se raci.

2. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pune hartie de copt peste aluat si se adauga boabe de fasole. Se baga tava la cuptor timp de 15 minute. Se scoate hartia si fasolea si se mai coace timp de inca 5 minute sau pana cand este auriu palid.

3. Intre timp, se pun migdalele, smantana, zaharul, whiskey-ul si un varf de sare intr-o cratita. Se amesteca, la foc mic pana cand zaharul se dizolva. Se fierbe, amestecand frecvent, timp de 20 de minute sau pana cand amestecul se ingroasa. Se ia de pe foc.

4.Se reduce temperatura cuptorului la 180C. Se toarna umplutura peste baza si se coace timp de inca 10 minute sau pana capata o culoare aurie. Se raceste usor in cuva si se toarna putin whisky in timp ce este inca fierbinte. Se lasa sa se raceasca complet.

5. Se taie si se serveste cu frisca sau inghetata.