Descoperă rețeta de Hot Toddy, cocktail-ul care încălzește sufletul! Perfect pentru zilele reci, răceli sau simple momente de relaxare.

Hot Toddy - băutură caldă cu whisky. Cel mai bun cocktail pentru zile friguroase sau răceli!

Hot Toddy, o băutură caldă și reconfortantă care îți poate face serile reci mult mai plăcute. Nu numai că este delicios, dar are și beneficii pentru sănătate, mai ales când te simți puțin rău.

Hot Toddy, cunoscut în Irlanda drept whiskey fierbinte, este în esență un cocktail care combină alcool cu apă fierbinte, miere, lămâie, uneori plante aromatice și diverse condimente. Băutura este servită caldă și rețetele pot varia semnificativ.

Tradițional, se consumă seara, înainte de a merge la culcare, în special în zilele reci sau umede, sau sau pentru a ameliora simptomele de răceală și gripă.

Ce alcool se folosește la cocktail

Pentru un Hot Toddy, whisky-ul este cea mai comună alegere și cea mai tradițională. Dar nu te limita doar la asta; poți experimenta cu alte tipuri de alcool ca brandy sau rom. Fiecare va aduce note diferite băuturii, așa că alegerea depinde de preferințele tale.

Dacă vrei ceva mai dulce, romul poate fi o opțiune bună. Dacă preferi ceva mai robust, un brandy sau un bourbon de calitate ar putea fi ceea ce cauți. Deci, în esență, ai destulă libertate să alegi alcoolul care îți place cel mai mult.

Cum faci un cocktail Hot Toddy

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 180 ml apă
  • 45 ml whisky
  • 2-3 lingurițe de miere, după gust
  • 2-3 lingurițe de suc de lămâie, după gust
  • 1 felie de lămâie
  • 1 băț de scorțișoară (opțional, pentru decor)

Mod de preparare

Pune whisky-ul, mierea si sucul de lamaie intr-o cană. Adaugă apă fierbinte si amestecă până când mierea se dizolvă complet.

Gustă și adaugă încă o linguriță de miere dacă preferi mai dulce, și/sau încă o linguriță de suc de lămâie dacă vrei un gust mai pronunțat de citrice.

Variații regionale ale Hot Toddy

Hot Toddy, în forma sa cea mai simplă, este o băutură caldă ce combină alcool, apă fierbinte, miere și citrice. Cu toate astea, fiecare regiune adaugă propriul său twist, fie prin ingredientele folosite, fie prin modul de preparare.

Irlanda

În Irlanda, acest cocktail este cunoscut sub numele de "hot whiskey" și este făcut, evident, cu whiskey irlandez. Adesea, se adaugă și cuișoare în băutură, pentru un plus de aromă.

Statele Unite

În Statele Unite, bourbonul este adesea alegerea de top pentru un Hot Toddy. În anumite zone, cum ar fi Sudul, uneori se adaugă și ceva piper cayenne pentru un kick de picant.

Scoția

Școțienii preferă, desigur, să folosească whisky scoțian. Unii adaugă o picătură sau două de bitter aromatic, cum ar fi Angostura, pentru a rotunji gustul.

India

În India, o versiune locală numită "toddy" este făcută din seva palmierilor. Acest lichid este încălzit și combinat cu condimente precum cardamom și ghimbir.

Rusia

În Rusia, varianta se numește "sbiten" și este de obicei făcută fără alcool. Se folosesc miere, dulceață de mure și condimente precum scorțișoara, nucșoara și ghimbirul.

Japonia

În Japonia, uneori se folosește whisky japonez și se adaugă ceai verde sau ceai de iasomie în loc de apă simplă. Este o variație care arată influența culturală în modul de preparare a băuturii.