Desertul traditional italian, sub forma unui tort fin si sofisticat.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 25g unt, topit
- 4 oua
- 165g zahar pudra
- 100g faina
- 15g malai
- 200g ciocolata simpla
- 150ml cafea neagra (foarte tare)
- 100ml lichior Kahlua
- 300ml smantana
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 500g mascarpone, la temperatura camerei
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun ouale si 115g de zahar intr-un bol si se amesteca pana devine palid, gros si cremos.2. Se amesteca faina si malaiul impreuna, apoi se pune jumatate in amestecul de ou. Se adauga jumatate din cantitatea de unt, apoi se repeta cu restul de faina si unt.
3. Se toarna in tava si se coace timp de 20-25 de minute, pana capata o culoare aurie. Se raceste.
4. Se rade ciocolata. Se amesteca cafeaua si lichiorul impreuna. Se taie blatul in 3 straturi. Se tapeteaza o tava de tort cu folie. Folosind un mixer, se bat smantana, vanilia si restul de zahar, apoi se adauga mascarpone.
5. Se pune un blat in tava de tort. Se presara o treime din amestecul de cafea, apoi se imprastie cu o treime din amestecul de mascarpone. Se presara o treime din ciocolata. Se repeta de doua ori. Se lasa sa se raceasca timp de 2 ore inainte de servire.