Nu degeaba se numeste tort Angel - aromele lui te fac sa te simti in Rai.

Tort Angel cu cocos si lime
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 125g faina
  • 300g zahar
  • 10 albusuri de ou
  • 4 lime - coaja si 1 lingura de suc
  • 1 lingurita bitartrat de potasiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • Pentru glazura:
  • 300ml smantana
  • 3 lingurite de zahar pudra
  • 1 lime - sucul
  • 75ml crema de cocos
  • 3 linguri de rom
  • fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se cern faina si 100g zahar intr-un castron si se lasa deoparte.

2. Se bat albusurile de ou intr-un castron, cu un mixer, timp de 1 minut sau pana cand se formeaza spuma. Se adauga coaja de lime, sucul, bitartrat de potasiu si sare. Se amesteca timp de 2-3 minute pana cand amestecul devine usor rigid. Se creste viteza, apoi se adauga restul de zahar, treptat.

3. Se pune o treime din amestecul de faina peste amestecul de oua si se incorporeaza usor cu o lingura de metal. Se repeta cu restul de doua treimi.

4. Se pune aluatul in tava si se coace timp de 45-50 de minute pana cand creste.

5. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 1 ora si 30 de minute. Se scoate din tava.

6. Pentru a face glazura, se amesteca smantana, zaharul pudra, sucul de lime, crema de nuca de cocos si romul cu un mixer. Cand amestecul devine rigid, se imprastie peste tort si se decoreaza cu fulgi de nuca ca cocos. Se taie si se serveste.