Un tort divin pe care trebuie neaparat sa-l incerci!

Tort Colibri
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 240g faina integrala de alac
  • 35g fulgi de ovaz
  • 35g nuca de cocos deshidratata
  • 60g zahar de nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 130g iaurt grecesc
  • 100ml ulei de masline
  • 2 oua
  • 60ml miere
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 banane foarte coapte, piure
  • 440g conserva ananas cubulete, scurs
  • fulgi de nuca de cocos
  • coaja de lime
  • Glazura de crema de branza:
  • 200g crema de branza
  • 70g iaurt grecesc
  • 3 lingurite de miere
  • 1 lime, coaja rasa fin

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se ung baza si partile laterale ale unei tavi cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se amesteca faina, ovaz, nuca de cocos, zahar, praf de copt, scortisoara si bicarbonatul intr-un castron mare. Se face o adancitura in centru. Se pun iaurt, ulei, oua, miere si vanilie intr-o cana. Utilizand o furculita, se bat usor.

3. Se adauga amestecul de iaurt, bananele si ananasul la amestecul de faina. Se amesteca pana cand sunt bine combinate. Se pune compozitia in tava pregatita si se niveleaza suprafata. Se da la cuptor timp de 40-45 minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se raceste in tava timp de 10 minute. Se transfera pe un platou sa se raceasca complet.

4. Pentru glazura, se pune crema de branza, iaurt, miere si coaja de lime intr-un bol. Folosind o lingura de lemn, se bate pana la omogenizare.

5. Se intinde glazura uniform peste tort. Se stropeste cu miere si se presara cu fulgi de nuca de cocos si coaja de lime.