Blat facut in casa, acoperit cu o crema racoritoare de lime pentru gustari perfecte.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 200g unt
- 250g faina
- 30g zahar pudra
- 1 ou, usor batut
- Pentru crema de lime:
- 6 oua
- 375g zahar
- 25g faina
- 25g malai
- 3 lime - coaja si sucul
- 75g fulgi de cocos
Mod de preparare
1. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun untul, faina, zaharul si oul intr-un blender si se amesteca pana cand se transforma intr-un aluat moale. Se preseaza aluatul in tava, inclusiv pe margini si se raceste timp de 30 de minute.2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se coace aluatul timp de 20-25 minute pana cand capata o culoare aurie.
3. Intre timp, pentru a face umplutura, se amesteca ouale, zaharul, faina, coaja de lime si sucul si se amesteca pana cand compozitia devine neteda. Se toarna peste baza si se presara cu nuca de cocos. Se coace timp de 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in patrate si se serveste.