Crochete delicioase din piure de cartofi, umplute cu bacon și două tipuri de brânză. Crocante la exterior, fragede în interior și, cu siguranță, pe placul tuturor.

Crochete din piure de cartofi

Dacă nu sunteți familiarizați cu crochetele de cartofi, nici măcar nu realizați ce ați pierdut! Vorbim de piure de cartofi, bacon, umplute cu brânză și apoi prăjite până când devin aurii și crocante.

Ce sunt crochetele

Crochetele sunt un preparat foarte versatil. Le puteți umple cu carne tocată, cartofi, legume, cu orice vă dorește inima. Singura regulă este că trebuie să fie acoperite cu pesmet și prăjite.

Versiunea noastră de crochete are bacon și brânză care se topește. Un deliciu învelit în piure de cartofi.

Principalele ingrediente pentru crochetele din piure de cartofi

Cantitățile și instrucțiunile detaliate se găsesc mai jos.

Pentru crochete

  • Cartofi - Taiați în cuburi și curățați de coajă, pentru un piure de cartofi proaspăt
  • Unt - Nesărat, deoarece dorim să controlăm nivelul de sare al preparatului nostru
  • Lapte - Nu ezitați să îl înlocuiți cu smântână dacă doriți un piure de cartofi extra decadent
  • Ouă
  • Bacon - Tăiat și prăjit pentru a fi încorporat în biluțe
  • Brânză - Atât provolone, cât și cheddar pentru a obține acel gust uimitor de brânză
  • Făină
  • Pesmet - Noi am folosit panko pe care îl și recomandăm, deși orice fel de pesmet va merge
  • Condimente - Puțină sare și piper după gust
  • Pătrunjel

Pentru sos

  • Smântână – Pentru un sos cremos și bogat
  • Bacon - Din nou prăjit și tăiat în cubulețe fine, pentru un sos foarte aromat
  • Paprika - Orice fel de paprika se potrivește, dar noi întotdeauna folosim paprika afumată pentru acest sos
  • Condimente - Sare și piper după gust
  • Pătrunjel - Se taie mărunt și se adaugă din belșug

Alte ingrediente pe care le puteți folosi în crochete

Sunteți liberi să vă distrați cu această rețetă! Pentru cei care nu consumă gluten, nu ezitați să folosiți făină fără gluten și pesmet fără gluten.

Rețeta de crochete din piure de cartofi

Preparare 20 minute
Gătire 50 minute
Timp total 1 oră și 50 minute

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi (tăiați în cuburi)
  • 100 de grame de unt (nesărat)
  • 1/2 linguriță de sare (sau după gust)
  • 1/4 linguriță de piper (sau după gust)
  • 2 linguri de lapte
  • 1 ou mare
  • 6 felii de șuncă (tăiată)
  • 15 grame de pătrunjel (proaspăt, tocat)
  • 100 de grame de brânză cheddar (tăiată în cuburi)
  • 100 grame brânză provolone (tăiată în cuburi)
  • 120 grame de făină universală
  • 3 ouă mari (bătute)
  • 108 grame de pesmet (noi am folosit Panko)
  • ulei vegetal (pentru prăjire)

Pentru sos

  • 220 ml smântână
  • 2 felii de șuncă (tocate)
  • 2 lingurițe de paprika afumată
  • 2 linguri de pătrunjel (proaspăt, tocat)
  • 1/4 linguriță de sare (după gust)
  • 1/4 linguriță de piper (după gust)

Mod de preparare

Puneți cartofii într-o oală mare și umpleți-o cu apă rece, cât să acopere complet cartofii. Adăugați aproximativ 1 linguriță de sare în apă și amestecați. Dați în fiert la foc mare, apoi reduceți focul și gătiți timp de aproximativ 15 minute sau până când cartofii sunt moi atunci când îi înțepați cu o furculiță.

Între timp, prăjiți baconul până devine crocant. Dacă pregătiți sosul, prăjiți toată șunca (8 felii în total) și păstrați 1/4 din ea pentru sos.

Scurgeți cartofii și adăugați-i într-un castron mare. Adăugați untul, sarea, piperul, laptele și pasați-i cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi. Adăugați șunca și pătrunjelul.

Pregătiți 3 farfurii puțin adânci, una cu făină, una cu ouăle bătute și una cu pesmetul. De asemenea, puteți asezona ouăle și făina cu mai multă sare și piper. Pentru o aromă de afumătură, puteți adăuga puțină paprika afumată în făină.

Folosind o lingură mică, scoateți suficient piure de cartofi pentru a forma o bilă de mărimea unei mingi de golf. Aplatizați-o în mână și puneți un cub de brânză în centru. Noi am tăiat cuburile de brânză mici pentru că am vrut să folosim atât brânza cheddar, cât și provolone în fiecare crochetă. Înfășurați piureul de cartofi în jurul cașcavalului și îl puteți forma fie ca o bilă, fie în formă de cilindru. Așezați pe o farfurie sau pe un tocător și repetați cu restul compoziției.

Rulați crochetele mai întâi în făină, apoi înmuiați-le în oul bătut și, în cele din urmă, tăvăliți-le prin pesmet, asigurându-vă că sunt acoperite complet. Așezați-le pe o farfurie sau o tavă până când sunt gata de prăjire. Puteți, de asemenea, să le puneți la frigider timp de aproximativ o oră, în acest fel sunteți siguri că își vor păstra forma, deși noi nu am avut nicio problemă chiar dacă nu le-am ținut la rece.

Adăugați ulei vegetal într-o oală, astfel încât să aibă cel puțin câțiva centimetri adâncime și încălziți-l la foc mare.

Prăjiți crochetele în mai multe tranșe, doar câte 4 sau 5 odată, în funcție și de cât de mare este tigaia. S-ar putea să fie nevoie să le învârtiți pentru a vă asigura că devin aurii pe toate părțile. Așezați-le într-un bol căptușit cu un prosop de hâtie.

Cum se prepară sosul pentru crochete

Pentru a face sosul, adăugați toate ingredientele într-un bol mic și amestecați bine.

Serviți crochetele calde cu sosul.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Sfaturi pentru a face cele mai bune crochete din piure de cartofi

  • Acestea se pot coace cu ușurință pe o foaie de copt la 200 de grade timp de 15 minute sau până devin crocante.
  • Dacă vreți mai multă savoare, puteți asezona ouăle și făina cu mai multă sare și piper. Pentru o aromă puțin afumată, adăugați puțină paprika afumată în făină.
  • Noi am tăiat cubulețele de brânză mici pentru că am vrut să folosim atât brânza cheddar, cât și provolone în fiecare crochetă. Alte brânzeturi funcționează perfect, cum ar fi Monterey Jack sau Gouda.
  • De obicei, crochetele au o formă cilindrică sau ovală, dar sunt mai ușor de făcut în formă de biluțe. Dar puteți să fiți oricât de tradiționaliși doriți.

Cât timp se păstrează crochetele

Păstrate în frigider, aceste crochete se vor păstra timp de 3 - 5 zile. Trebuie doar să le puneți într-o tavă tapetată cu hartie de copt și le reîncălziți în cuptor.

Puteți, de asemenea, să congelați crochetele înainte să le prăjiți. Trebuie dezghețate complet înainte de a le trece prin făină, ou și pesmet și de a le prăji. Se pot păstra în congelator până la 3 luni.

Calorii și valori nutriționale

Din această rețetă ies aproximativ 30 de crochete. O crochetă din piure de cartofi are 180 calorii.

  • Calorii

    180kcal

  • Proteine

    5g

  • Carbohidrați

    12g

  • Fibre

    1g

  • Grăsimi

    11g

  • Grăsimi saturate

    6g

  • Colesterol

    47mg

  • Sodiu

    200mg

  • Fier

    2mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.