Tortul de ciocolată este un desert irezistibil pentru orice ocazie, fie că vorbim despre o aniversare, atunci când aveți musafiri sau despre masa de sărbătoare. Un tort de ciocolată cu cremă catifelată și fructe proaspete este desertul perfect pentru întreaga familie, de la cei mai mici până la cei mai mari. 

Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă, dar sofisticată, în același timp, festivă, de tort de ciocolată cu cremă de mascarpone. Pe cât de ușor se face, pe atât de arătos și delicios este. 

Tort de ciocolată cu cremă de mascarpone
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g zahăr
  • 225 g făină
  • 100 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • Cremă:
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 250 g mascarpone
  • 150 g zahăr pudră
  • Opțional:
  • fructe proaspete

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade.

Într-un bol încăpător, amestecați făina, zahărul, cacaoa, praful de copt și un praf de sare. Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând cu un tel. Turnați laptele, uleiul și vanilia și amestecați cu mixerul, la viteză mare, 2-3 minute.

Turnați blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 30-35 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă blatul este copt.

Lăsați să se răcească, după care tăiați blatul în două, trei sau chiar patru straturi, în funcție de cât este de înalt.

Pentru cremă, bateți frișca lichidă de la frigider cu mixerul. Când începe să capete volum, adăugați zahărul pudră treptat. Când frișca s-a închegat, puneți brânza mascarpone și mai mixați cât să se omogenizeze.

Pentru a orna tortul, puneți un strat generos de cremă peste blat, apoi fructe. Încă un strat de blat și tot așa. La final, îmbrăcați tortul cu crema rămasă.

Dați la rece pentru câteva ore înainte de a servi.

Poftă bună!