Acest desert este o combinatie perfecta de fructe de padure proaspete si mango dulce, dar se poate face cu orice fructe de sezon.

Trifle De Mango Si Afine
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 200g glucoza lichida
  • 500g zahar pudra
  • 200g migdale
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 250ml vin sec
  • 500g afine
  • 5 oua, separate
  • 1 baton de vanilie
  • 500g mascarpone
  • 1 panettone, taiat in felii groase de 2 cm
  • 2 mango, felii

Mod de preparare

1. Se pun glucoza lichida si 250g de zahar pudra intr-o cratita la foc mic, amestecand pana cand zaharul s-a dizolvat. Se amesteca, la foc mare, timp de 5-6 minute, pana cand se formeaza un caramel auriu. Se adauga migdalele, apoi se toarna caramelul intr-o tava unsa. Se lasa sa se raceasca, apoi se rupe in cioburi mari. Se pastreaza cateva cioburi pentru ornat, apoi se pune celelalte intr-un mixer si se amesteca pana se formeaza o pudra fina. Se pun deoparte.

2. Intre timp, se pun sucul de lamaie, 125g de zahar pudra si 125 ml de vin intr-o cratita la foc mediu, amestecand pana cand zaharul s-a dizolvat. Se adauga afine, apoi se reduce caldura si se fierbe timp de 5 minute sau pana cand se reduce usor. Se lasa sa se raceasca.

3. Se pun galbenusurile de ou si restul de zahar intr-un castron si se bat pana se ingroasa. Se adauga semintele de vanilie si mascarpone si se bat pana la omogenizare. Intr-un castron curat, separat, se bat albusurile pana compozitia devine usor rigida. Se adauga in amestecul de mascarpone. Se pune deoparte.

4. Se pune un strat de panettone intr-un pahar inalt si se stropeste cu aproximativ 2 linguri de vin, apoi se raspandeste deasupra o treime din amestecul de mascarpone. Se acopera cu o treime din mango si se stropeste cu o treime din afine si siropul lor. Se presara cu jumatate din cioburile de migdale zdrobite. Se repeta straturile. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider timp de cel putin 2 ore pentru a permite ca aromele sa se dezvolte. Se pun deoparte afinele ramase.

5. Pentru a servi, se adauga afine si sirop, apoi se decoreaza cu cioburi de migdale caramelizate.