O salata ce poate fi alegerea perfecta pentru un picnic sau un bufet.
Timp total 1 oră și 35 minute
Ingrediente
- 1 pui mare (aproximativ 2 kg)
- 2 teline
- 3-4 crengute de cimbru proaspat
- piper negru boabe
- seminte de coriandru
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita chimen macinat
- 1/4 lingurita de turmeric
- 1 lingura pudra de curry
- 200ml iaurt grecesc
- 150ml maioneza
- 1 lime - coaja rasa
- 1/2 lime - sucul
- 2 linguri de chutney de mango
- 1 mango copt
- coriandru proaspat, tocat
- 25g fulgi de migdale
Mod de preparare
1. Se pune carnea de pui intr-o tigaie mare, alaturi de telina, cimbru, piper, seminte de coriandru si frunze de dafin. Se acopera cu apa rece, apoi se da in fiert. Se micsoreaza caldura si se fierbe timp de 1 ora, pana cand puiul gata. Se indeparteaza spuma care se ridica. Se scurge si se raceste.2. Cand s-a racit, se indeparteaza pielea. Se dezoseaza puiul si se taie carnea in bucatele. Se lasa deoparte.
3. Intr-o tigaie uscata, se prajesc semintele de chimen, se adauga turmeric si pudra de curry si se lasa la foc mic cateva minute.
4. Se adauga, intr-un castron, iaurtul, maioneza, coaja de lamaie si sucul, si chutney. Se asezoneaza si se adauga carnea de pui. Se adauga mango și coriandru, se imprastie fulgi de migdale, apoi se serveste.