Atunci când preparăm o salată, atenția la detalii este esențială. Dincolo de ingredientele pe care le punem în salată, dressingul are un rol foarte important. El trebuie să se potrivească cu ingredientele din salată, să le îmbrace într-o aromă subtilă și să dea gust și cremozitate salatei.
Astăzi vă propunem o rețetă de vinegretă grecească, pe care o puteți prepara și păstra la frigider pentru mai multe zile și folosi pentru aproape orice fel de salată.
Timp total 10 minute
Ingrediente
- 100 ml oțet de vin roșu
- 50 ml ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță pudră de ceapă
- 2 lingurițe oregano
- 1 linguriță busuioc
- sare
- piper
- 2 lingurițe muștar
Mod de preparare
Zdrobiți usturoiul și puneți toate ingredientele, mai puțin uleiul, într-un bol. Amestecați cu o lingură de lemn și turnați uleiul puțin câte puțin, ca la maioneză, până când îl încorporați pe tot.Puteți folosi o lingură de lemn pentru a amesteca sau puteți folosi un robot de bucătărie la viteză mică. Când ați terminat de încorporat uleiul, puneți vinegreta într-un vas închis și o puteți păstra la frigider până la o săptămână.
Folosiți la orice fel de salată sau în orice combinație vă place.