Halloumi prăjită la tigaie este un deliciu unic. Cu un gust specific și intens, se servește cel mai bine caldă.

Halloumi prăjită - un deliciu unic. Preparare și trucuri utile

Halloumi este o brânză populară în zonele mediteraneene, precum Cipru, Grecia și Liban, și este adesea folosită ca topping sau ingredient în mâncărurile din bucătăria acestor zone. Are un conținut ridicat de sare, motiv pentru care poate fi considerată mai puțin dulce decât alte tipuri de brânzeturi, dar acest lucru este compensat de aroma sa puternică și unicitatea gustului său.

Este asemănătoare cu mozzarella ca textură, dar este sărată în saramură, astfel că are o aromă mai profundă. Este o brânză excelentă pentru prăjit sau grătar, deoarece nu se topește. Feliile de halloumi își păstrează forma atunci când sunt gătite, iar căldura înmoaie brânza și scoate în evidență gustul sărat.

Această rețetă de halloumi prăjită cere o garnitură de roșii și o vinegretă de oțet balsamic, dar o puteți servi pur și simplu cu ulei de măsline pentru un gust mai pur.

Cât de sănătoasă este brânza halloumi prăjită?

Halloumi prăjit este un aliment bogat în grăsimi, așa că nu ar trebui consumat în fiecare zi.

Cu toate acestea, valoarea nutritivă a halloumi variază, deoarece fiecare producător de brânză are propria rețetă specială. În general, halloumi este o sursă bună de calciu și proteine, deși este, de asemenea, bogată în grăsimi saturate și sodiu.

Brânza halloumi este o brânză grasă, dar există și halloumi cu conținut scăzut de grăsimi. Moderația este cea mai bună abordare pentru o alimentație sănătoasă.

Rețeta de halloumi prăjită

Preparare 2 minute
Gătire 3 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 1 pachet de brânză Halloumi, scursă și tăiată în felii de 1 cm grosime
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • frunze de oregano, pentru garnitură
  • frunze de mentă, pentru garnitură
  • 4-5 roșii cherry, tăiate în două, pentru garnitură
  • Vinegretă balsamică

Mod de preparare

Puneți ingredientele la îndemână. Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mare.

Uscați feliile de Halloumi, tamponându-le cu un prosop de hârtie. Așezați feliile pe o farfurie și ungeți-le ușor ambele părți cu ulei de măsline.

Prăjiți brânza în tigaia încinsă până când fiecare felie face o crustă maro închis, aproximativ 1 minut pe prima parte și 1-2 minute pe cealaltă.

Așezați brânza prăjită pe o farfurie și ornați-o cu piper, frunze de oregano sau mentă, roșii și vinegretă.

Tips & tricks

  • Halloumi se va afuma pe măsură ce o gătiți. Nu vă alarmați - nu faceți nimic greșit. Pur și simplu porniți hota sau deschideți o fereastră.
  • Brânza ar trebui să se înmoaie pe măsură ce se gătește, dar nu ar trebui să lase lichid și nu se va topi. Puteți să o înțepați cu o spatulă pentru a-i testa consistența.
  • Puteți prăji Halloumi fără să adăugați ulei, din cauza conținutului său ridicat de grăsimi, dar trebuie să folosiți o tigaie antiaderentă. Indiferent de modul în care o prăjiți, Halloumi gătit este delicios.

DE REȚINUT!

Cel mai bine este să prăjiți doar ceea ce urmează să mâncați. Odată ce se răcește, halloumi va deveni din nou cauciucată. Atunci când este păstrată la frigider, brânza gătită va deveni prea tare și fermă.

Deși poate fi reîncălzită ușor în cuptorul cu microunde (nu mai mult de 40 de secunde), nu va își va păstra același gust și textură delicioasă a brânzei proaspăt prăjite.

Variante ale rețetei

Dacă doriți să renunțați la roșii, presărați peste brânza gătită piper, puțin oregano sau mentă și, eventual, puțin mai mult ulei de măsline. De asemenea, puteți încerca busuioc, ardei roșu, paprika sau suc de lămâie.

Puteți tăia Halloumi în cuburi și o puteți folosi într-o salată sau într-o mâncare de legume pentru un plus de proteină.