O reteta simpla si rapida, care te va cuceri pe loc. Vinetele adauga o aroma minunata acestui preparat.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita de zahar brun
- 2 lingurite de ulei de arahide sau de macadamia
- 500g carne tocata de vita
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite ghimbir ras
- 2 ardei iuti lungi, fara seminte, tocati fin
- 400g vinete, curatate, taiate in bucati de 2cm
- 350g broccoli, taiat in bucati
- 2 linguri de apa
- 1 varza chinezeasca, curatata, taiata in bucati 2cm
- 2 linguri alune nesarate, prajite
- 2 cani orez brun, fiert
- felii de lime
Mod de preparare
1. Se pune sucul de lamaie si zaharul intr-un castron. Se amesteca pana cand se dizolva zaharul. Se pun deoparte.2. Se incalzeste jumatate din ulei intr-un wok, la foc mare. Se caleste carnea de vita, amestecand cu o lingura de lemn, timp de 3-4 minute sau pana cand isi schimba culoarea. Se transfera pe un platou. Se pune deoparte.
3. Se incalzeste uleiul ramas in wok la foc mare. Se adauga ceapa. Se caleste timp de 2 minute. Se adauga usturoi, ghimbir si ardei iute. Se caleste timp de 30 de secunde. Se adauga vinetele si se amesteca, la foc mediu, timp de 3 minute. Se adauga broccoli si apa. Se lasa pe foc cateva minute, apoi se adauga varza si se amesteca timp de 1 minut.
4. Se pune amestecul de carne de vita in wok. Se amesteca timp de cateva minute. Se presara cu alune si se serveste cu orez si felii de lime.