O garnitura delicioasa pe care o poti servi si ca fel principal, atunci cand ai chef de o cina fara carne.

Zucchini Umpluti Cu Naut Si Ciuperci
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 4 dovlecei, taiati e jumatate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 230g ciuperci, felii
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 1/2 lingurite chimen macinat
  • 430g naut, clatit si scurs
  • 1/2 lamaie - sucul
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava de mica adancime.

2. Se sobeste interiorul dovleceilor cu ajutorul unei linguri si se pune inetriorul deoparte. Se pun "scoicile" in vasul pregatit.

3. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se gateste ceapa timp de 5 minute, apoi se adauga usturoiul si se gateste inca 2 minute. Se adauga dovlecelul si ciupercile tocate. Se gatesc 5 minute. Se adauga coriandru, chimen, naut, suc de lamaie, pătrunjel, sare si piper.

4. Se pune amestecul in coji de dovlecei, cu ajutorul unei linguri. Se coc in cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute, sau pana cand dovleceii sunt fragezi.