Bomboane

Biluțe cu cacao, alune și curmale. Rețeta fără zahăr și cu puține calorii

Aceste biluțe au o aromă bogată de ciocolată, iar în mijloc au o alună crocantă. În mod uimitor, nu conțin absolut deloc zahăr adăugat.

Trufe de ciocolată făcute acasă (Brigadeiros)

Atunci când ai poftă de ceva dulce și rapid, făcut în casă, bomboanele Brigadeiros sunt excelente. Pornind de la câteva ingrediente simple, puteți face o mulțime de sortimente de bomboane, schimbând doar decorul, adică învelișul. Bomboanele Brigadeiros sunt un desert de inspirație braziliană, se fac în câteva minute, sunt spornice și copiii le vor adora. Colorate sau îmbrăcate în ciocolată, aceste bomboane sunt ideale pentru o petrecere pentru copii sau atunci când cei mici vor un desert rapid și delicios.  Dacă nu le faceți pentru copii, puteți adăuga și puțin rom sau lichior în compoziție și să le dați o aromă mai îndrăzneață.

Bomboane Ferrero Rocher făcute acasă

Bomboanele Ferrero Rocher sunt unele dintre cele mai fine și mai bune bomboane de ciocolată. Dacă vă place combinația de ciocolată cu alune, atunci trebuie să încercați acest desert deosebit acasă.  Ferrero Rocher se pot face acasă, cu câteva ingrediente la îndemână și cu un robot de bucătărie. Un desert simplu, dar de efect, de care copiii vor fi încântați și cu care vă veți impresiona musafirii deopotrivă. 

Mosi Craciuni Din Capsuni Si Frisca

Poti face acest desert de sarbatori, mai ales ca nu ai nevoie decat de 3 ingrediente.

Tacos Cu Fructe, Un Desert Inedit Si Adorat De Copii

Un desert inedit, foarte simplu de preparat si adorat de copii.

Kariokes

500 gr nuca 3 pachetele de felii de paine prajita 1 o lingurita praf de cuisoare scortisoara 2 linguri de cacao putin coniac/brandy sau ce va place 4 cesti de zahar si apa pt sirop 1 kg ciocolata 2 linguri de ulei floarea soarelui zahar pudra

Bombite De Ciocolata

Baza: 200 g ciocolata de lapte sau amaruie 150 g nutella 200 g de fulgi de orez Crema: 1) de ciocolata amaruie: 500 ml smanatana pt frisca 400 g ciocolata amaruie daca vreti-putin ness 2)de ciocolata alba si mocca 500 ml smantana pt frisca 300 g ciocolata alba 1 lingura de ness Glazura 350 g ciocolata amaruie 3 linguri unt topit sau ulei

Rahat Lokum

1 lb= 454 g glucoza (cca.230 g corn syrup), 5 1/2 lb zahar granulat= 2500 g (1250 g), 3/4 lb amidon = 340 g (170 g), sucul de la o lamaie (1/2 lamaie), 1 lingurita mastic pudra (n-am avut), 3 linguri apa de roze sau de flori de portocal (1 1/2 lingura apa de roze), 3-4 oz. = cca 100 g migdale sau fistic maruntit (n-am pus), colorant alimentar, dupa preferinta, zahar pudra si amidon pentru pudrat, 2 cani apa = 480 ml (240 ml) - pentru amestecul de zahar si glucoza, 6 cani apa = 1440 ml (720 ml) - pentru amestecul de amidon si crema de tartar.In paranteza sunt trecute cantitati pentru jumatate de compozitie. In plus eu am adaugat si 1 lingurita crema de tartar

Bounty

-250 gr unt, -250 gr nuca de cocos ,-100 ml smantana lichida de buna calitate, -150gr zahar(eu am pus doar 100 gr si a iesit perfect), -un strop de sare, -2 picaturi de esenta migdale.

Bilute, melci

300 g biscuiti integrali250 g dulce de leche, 200 g ciocolata menajDulce de leche: 3 l lapte fiert 800 g zahar,

Trufe cu Cous-Cous

1-1/2 cana apa1-1/2 cana lapte de soia3/4 cana miereun praf de sare1-1/2 cana Cous-Cous2 linguri cacao3/4 cana pudra de migdaleesenta de vaniliefulgi de cocosesenta de romcacaoesenta de migdaleamestec de "nuci" (fistic, migdale) tocategem de caise / portocale

Joffre

Limbi de pisica-95g zahar pudra-120g faina-120ml frisca lichida-3 albusuri-25g zahar pentru albusCrema ganaj200g frisca lichida200g ciocolataesenta romDecor200g ciocolataputin ulei

Bomboane rafaello

200 gr. lapte praf200 gr. unt200 gr. zahar pudra200 gr. nuca de cocosesenta de vanilie(dupa gust)1 foaie de napolitanaalune nesarate

Castane prajite

1 kg castaneapa

Desert rapid cu nuca de cocos

150 gr nuca de cocos130 gr zahar2 albusuriun praf de sare

Praline din curmale

120 g ciocolata30 g untputin rom300 g curmale(12 bucati )80 g martipan

Blondine

125 gr margarina 200 gr zahar tos 150 ml apa 1 lingurita de cafea solubila 300 - 350 gr lapte praf

Pops din blat de tort

blat de tortcate o tableta ciocolata pentru decor (alba, neagra, cu cacao)bombonele colorate50g lapte/tableta de ciocolata50g zahar/tableta de ciocolata

Bomboane de Kiwi

5-6 kiwi compot zahar scobitori suport de gheata

Acadele din caramel facute acasa

150 g zahar brunbete pentru acadele

Ciocolata alba de casa

1 kg lapte praf, 1 kg zahar, 300 ml apa, 400 g unt, 2 fiole esenta de vanilie, 100 g stafide, 100 g alune prajite.

Bomboane fondante

o cana mare de apa, 1 kg zahar, 2 linguri de otet, ½ de pachet de margarina,300 g faina , 300 g nuca macinata sau alune si biscuiti,500 g ciocolata menaj, 50 ml ulei.

Mere glazurate

250 g zahar,50 ml apa,1 fiola esenta de vanilie,1 lingurita otet, colorant rosu,4-5 mere.

Acadele din biscuiti si lapte condensat

200g biscuiti pentru cafea (biscuiti spritati sau pandispan intarit)140ml lapte condensat (cel la conserva de 397g, nu cel pentru cafea)1 lingura sirop de caramel sau esenta de vanilie100g ciocolata alba3 linguri laptebetigase pentru acadele (sau frigarui)creioane colorate sidefate (sunt de la Dr. Oetker) si bomboane pentru decor

Bomboane cu fulgi de porumb si ciocolata

200 g fulgi de porumb, 110 g zahar tos, 50 g miere de albine, 150 ciocolata de menaj de calitate, vanilie, 2 linguri nuca cocos, 2 linguri nuca macinata, 150 g unt

Bomboane din morcov

500 g morcovi, 200 g zahar, 3 plicuri zahar vanilat,, 1 plic gelatina, 150 ml apa

Trufe cu migdale

Aceste bomboane sunt extrem de fine si gustoase...concstituie una dintre preferintele mele in zile speciale.Avem nevoie de:-200 gr. ciocolata amaruie-50 ml frisca lichida-2 fiole esenta de rom-migdale macinate

Fondante cu alune si cafea

Pt umplutura avem nevoie de:-1-2 gr. gelatina maruntita-200 gr zahar pudra-2 linguri unt de arahide-1 lingura de miere-1 cubulet de untPt. glazura avem nevoie de:-2 gr. gelatina maruntita-1 cubulet de unt-1 esenta de cafea-1 lingura de miere-200 gr. zahar pudra

Fondante cu nuca si trandafiri

Pt umplutura avem nevoie de:-200 gr. nuca macinata-200 gr. zahar pudra-50 gr. unt-2 linguri miere-1 esenta apa de trandafiri (eu n-am avut esenta, asa ca am inlocuit-o cu dulceata de trandafiri, si n-am maiadaugat nici miere)-1-2 gr. gelatina maruntitaPt. glazura avem nevoie de:-3-4 linguri de miere-2 cubulete de unt-150-200 gr. zahar pudra-putin colorant alimentar rosu-2 gr. gelatina maruntita

Bomboane braziliene - Brigadeiro

1 cutie lapte condensat (397g)15ml unt topit45g cacaofulgi de ciocolata

Bomboane paianjen cu ciocolata

1 tableta ciocolata cu lapte1/2 tableta ciocolata neagra300g pandispan sau negresajeleu negru, rolabomboane mici negrecreioane cu pasta zahar

Desert de toamna: Mere in caramel

5 mere150g caramele cu lapte20ml frisca lichidabetisoare

Trufe cu ciocolata alba si ceai verde

Pentru 20 de trufe:200g ciocolata alba, taiata bucatele1 lingurita matcha (pudra de ceai verde)1 lingurita de lapte85g frisca lichida45g unt nesarat2 linguri matcha+2 linguri zahar pudra

Bomboane Raw Vegan

Lista ingrediente: 4 linguri cu stafide, 4 linguri cu zahar, 2 linguri de unt, 3-4 biscuiti zdrobiti (nu se folosesc biscuiti cu crema! Se pot folosi si piscoturi zdrobite) 1 lingura cu varf de cacao de cea mai buna calitate.