Retete cu Carne De Iepure

Iepure cu sos de muștar (Lapin a la moutarde)

Există o mulțime de modalități de a găti carnea de iepure, dar această rețetă de inspirație franțuzească, este de departe una dintre cele mai gustoase. Gătită corect, carnea de iepure este fragedă, aromată și suculentă.  Lapin a la moutarde este o rețetă extrem de populară în Franța, de aceea există și multe versiuni ale ei, mai simple sau mai complexe. Astăzi v-o prezentăm pe cea mai simplă, cu minimum de ingrediente, făcută celebră de bucătarul Richard Olney în cartea sa.  Pornind de la această rețetă de bază, puteți improviza și adăuga și alte ingrediente pe parcurs: condimente, vin, verdețuri, usturoi, smântână pentru gătit etc. Dar vă garantăm că rețeta este delicioasă și așa, în cea mai simplă formă a ei. Este important să folosiți carne fragedă de iepure și muștar original de Dijon. Preparatul nu va avea același gust dacă folosiți un muștar obișnuit. 

Ragu De Iepure Cu Mamaliga Si Salsa Verde

Carne frageda de iepure langa o mamaliga cremoasa si o salsa aromata.

Iepure Cu Tarhon, Mustar Si Smantana

Cu un continut mic de colesterol, iepurele este o alegere perfecta pentru o cina usoara.

Iepure Cu Mustar

Acest preparat este o alternativa la friptura traditionala care poate satisface si cele mai pretentioase gusturi. Perfect pentru o petrecere cu prietenii.

Iepure Cu Rosii Si Rozmarin

2 linguri ulei de masline 2 pulpe de iepure 100g bacon 3 catei de usturoi 2 cepe rosii 2 fire de rozmarin 300ml vin rosu 400g rosii in bulion 100ml supa de pui 1 lingura de unt

Friptură de iepure cu smântână și usturoi

Friptura de iepure cu smântână și usturoi este un fel de mâncare tradițional românesc, cunoscut pentru gustul său bun și aroma puternică. Carnea de iepure este fragedă și are puține grăsimi, iar sosul de smântână și usturoi o completează perfect. Rezultatul este un preparat simplu și delicios, pe care oricine îl poate savura.Această rețetă este ideală pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru a răsfăța familia cu o masă delicioasă.