Retete cu Lichior De Portocale

Crepes Suzette

Clătitele Suzette sau Crepes Suzette, așa cum se numesc în rețeta originală, sunt un desert delicios și foarte simplu de făcut, chiar dacă numele vă trimite cu gândul la un preparat sofisticat. Este vorba despre banalele clătite, pe care oricine știe să le facă, servite cu un sos de portocale cu lichior și zahăr caramelizat. Un desert cu care vă veți impresiona familia, prietenii și musafirii și în care nu trebuie să investiți mult timp sau resurse sofisticate. 

Pain Perdu

Un French Toast reinventat, pentru un mic dejun plin de arome.

Tarta Cu Caramel, Mere Si Stafide

Blat auriu cu mere, caramel si stafide inmuiate in Grand Marinier - transforma o tarta clasica intr-un desert decadent.

Cheesecake Cu Vanilie Si Capsuni

Capsunile sunt ingredientul principal in aceasta reteta racoroasa.

Prajitura Cu Portocale, Rozmarin Si Malai

O prajitura aromata, care poate fi pastrata in frigider timp de pana la cinci zile.

Cheesecake Cu Vanilie Si Capsuni

Pentru cheesecake: 300g biscuiti digestivi 60g unt 6-7g capsuni confiate 600g smantana lichida 150g zahar pudra 1 lingura faina 2 lamai mari - sucul si coaja 3 oua, plus 2 galbenusuri 200ml frisca lichida esenta de vanilie Pentru topping: 500g capsuni 3 linguri zahar pudra lichior de portocale 1/2 lamaie - sucul

Biscuiti Cu Ciocolata Si Portocale

250g faina 1 l.c. praf de copt 125g unt 125 g zahar 1 ou 2 l.s. marmelada de portocale 1.l.s. lichior de portocale 50g ciocolata amaruie 1 l.s. lapte 1 l.c. - 1 lingura de ceai (lingurita) 1 l.s. - 1 lingura supa

Tortul meu de duminica

BLAT:panettone; lichior de portocale pentru insiropat;CREMA:250g mascarpone1 plic budinca de vanilie1/2l lapte3 pliculete zahar vanilat1lingurita zahar3 foite gelatinala care am adaugat si frisca + gelatina

Savarine

Aluat: 3 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, 100 ml lapte dulce, 1 cana faina, coaja rasa de lamaie, 70 g unt topit, 1 lingurita drojdie uscata Sirop: 250 ml apa, 100 g zahar, 1 lingura cu lichior de portocale Si in plus: frisca pentru umplut si zahar farin pentru decor

Prajitura fericirii (cu crema de portocale)

Pentru blat: 3 oua,6 linguri zahar,3 linguri ulei,2 linguri lapte,2 linguri cacao,1 lingurita praf de copt,esenta de vanilie,4 linguri faina.Pentru sirop: 100 ml apa,100 ml lichior de portocale,100 g zahar,50 ml zeama de portocala.Pentru crema: 2 portocale,200 g zahar,200 ml apa,100 ml lichior de mandarine,150 ml smantana lichida,2 foi de gelatina.Pentru nugatina:100 g zahar,1 lingura apa,100 g fulgi de migdale.Pentru meringues italiene: 4 albusuri,150 g zahar tos,4 linguri apa.

Guguluf marmorat

1 lingurita praf de copt 3 buc oua 150 gr zahar 150 gr faina alba 3 lingura frisca lichida 50 gr ciocolata amaruie 3 lingura zahar pudra pentru ornare 150 gr unt moale 50 gr nuci macinate 1 lingura lichior de portocale 1 lingura unt pentru uns tava

Steluta de Craciun

4 oua,120 g zahar,1 plic de zahar vanilat,2 lingurite coaja de portocala,120 g faina,60 g unt,100 g gem de portocale,1 lingura lichior de portocale,300 g glazura de ciocolata,fulgi de ciocolata alba si cu cacao pentru ornat,200 g zahar fin cristalizat.

Noodles De Soia Cu Portocale

100 g Noodles de soia Inedit 4 portocale mijlocii ¼ lamaie 100 ml lichior de portocale 2 linguri ulei sare, piper proaspat macinat ¼ lingurita ghimbir macinat ¼ lingurita curry ½ legatura patrunjel verde