Peste impanat

Peste impanat retete: cum gatesti peste impanat si cele mai gustoase retete de mancare peste, ciorba de peste, preparate din peste, mancare din peste, peste la cuptor, rasol de peste sarat, pasta de peste afumat, saramura de peste macrou, pasta de peste cu maioneza, peste la cuptor pe pat de cartofi.

Peste impanat cu omleta

avem nevoie de doi pesti fara oase si fara piele un ou ulei pt prajit pan rallado (paine razuita e ca un fel de gris) sare piper.

Cotlet impanat cu legume

-1 kg cotlet de porc fara os, -o vanata mica, -o rosie mare, -un dovlecel mic, -sare,piper,oregano uscat, -piper boabe,

Piept de pui impanat

un piept de pui,mustar,porumb copt 2 pachete,ulei pt prajit.

muschi impanat la cuptor cu pilaf de orez

1kg muschi ,ulei,sare,piper,busuioc,o buc. carnat Garnitura:1morcov,1ceapa medie,2 rosii 200g orez,delicat,ulei,apa,o foaie de dafin

Muschi impanat

1 kg muschi de porc,masline,usturoi,sunca,ulei sau untura,un pahar de vin alb,un pahar apa,3 linguri bulion

Pasta delicioasa de peste

2 conserve peste in ulei (sardine, ton), 100 g unt, sare , piper dupa gust, zeama lamaie, 1 ceapa mica

Pui Impanat La Cuptor

pezmet 60 gr.de parmizan 3 linguri de patrunjel tocat 1 pui taiat in 8 bucati 2 linguri ulei de masline 25 cl. smantana 1/2 paprica,sare si pipie

Supa delicioasa de peste

1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare

Surf &Turf

1 antricot bine impanat cu grasime 5 melci 5 midii unt Zarzavat pt supe: -morcov -patrunjel -telina -ceapa 1 leg bouquet garni Sos Remoulade Pastai de fasole verde 1 cartof verdeata glasata Sare Piper Vin alb

Peste delicios la cuptor

1,500 kg peste, 1 lingura faina, 1 lingura unt, 2 cesti zeama, 2 linguri branza rasa, sare.

Mancare de peste

1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare

File de peste cu garnitura de orez

3 fileuri de peste condimente pentru peste o ceapa un catel de usturoi 150 g ciuperci 2 morcovi 250 g orez putina faina pentru peste ulei sare piper o lingurita curry oregano busuioc si 50 g parmezan.

Pulpe de curcan la cuptor impanat cu usturoi

2 pulpe de curcan 1 morcov usturoi ulei de masline delikat apa

Papiote de peste

file peste; usturoi, piper, sare, praz; ardei; rosii; boia de ardei; lamaie verde / galbena ; cimbru, marar uscat

Peste cu ciuperci la cuptor

1kg peste (cod)1 kg ciuperci champion50g ulei de masline1 patrunjelsare, piper dupa gust

Chiftele de peste

300-400 g carne de peste1 cartof1 morcov3 catei de usturoi1 lingura bulion1 ou2-3 linguri pesmetpatrunjel , marar,sare, vegeta, piper, boia dulce

Peste La Cuptor Cu Cartofi Prajiti

- 1 file peste - 4 cortofi medii - condimente: sare piper delikat putin unt chilli boia de ardei iute condiment pentru peste - 2 linguri pesmet - 1 catel usturoi - felii de lamaie.

File de peste

Pentru 4 portii: 2 felii de paine integrala, 4 linguri parmezan ras, 2 linguri patrunjel verde tocat, 500 grame fileu de peste (orice peste alb, eu am folosit file de calcan), 4 linguri iaurt, 4 linguri maioneza, 2 lingurite mustar de Dijon.

Muschiulet de porc impanat ( rulat )

Un muschiulet de porc (aprox.1kg) 100 - 150 g slanina afumata 1-2 carnati semiafumati sau afumati 10 catei de usturoi 5 linguri de ulei sare dupa gust piper negru proaspat macinat rozmarin si alte condimente dupa preferinta fiecaruia.

Chifle cu afumatura

ALUATIngrediente pentru 16 bucati:- 325g faina- 1/2 lingurita sare- 1 lingurita zahar- 1 ou- 130ml sana sau lapte batut- 60g unt topit- 1/2 cub drojdie (20g)UMPLUTUTA- 100g kaiser impanat taiat cubulete- 1 ceapa mica

Gratar de peste cu cartofi

peste, ulei de masline,sare,Pentru sos:trei cepe, 30 g ulei, 3 rosii,sare, piper, ghimbir si patrunjel tocat.

Salata de cartofi cu peste afumat

8 cartofi,4 oua,200 g peste afumat (eu am avut macrou),2 cepe,maioneza,sare,ulei,otet.

Macrou cu orez

1 kg macrou sau un peste mai gras250 g orez2 cepe150 ml ulei100 g maslinesareboabe de pipercondimente pentru peste

Peste cu cartofi si sos pesto

cativa cartofi potriviti2 legaturi patrunjel40 g cascaval60 ml uleisare piperpesteusturoi cativa cateilamaierozamrincondimente

Salata de peste cu legume

O conserva de peste- sardine, o lamaie mare, ardei rosu , 1 ceapa, sare, piper, o lamaie

Muschiulet de porc impanat

1 bucata de muschiulet de porc 1 rosie cateva felii de kaizer cateva felii de branza(eu am folosit de capra ,d-asta aveam in casa) 2-3 linguri iaurt 2-3 catei de usturoi marar uscat rozmarin uscat. sare,piper

Peste mediteranean la gratar

4 fileuri groase de peste-spada (se poate inlocui cu crap)1 legatura patrunjel3 catei usturoiZeama de la o lamaie4 linguri ulei de maslineSare, piper

Chifteluțe de pește

Chifteluțele de pește sunt o alternativă foarte bună la chifteluțele clasice. Sunt mult mai sănătoase, au mai puține calorii și grăsimi, dar un conținut mare de Omega 3 și Omega 6, în funcție de tipul de pește pe care îl alegeți.  Puteți pregăti chifteluțele de pește din orice fel de pește alb. Noi am ales varianta cu șalău, dar le puteți face și din crap sau păstrăv. Cu cât mai gras peștele, cu atât mai gustoase vor ieși chifteluțele. Le puteți prăji în ulei sau găti în cuptor, dacă vreți o variantă sănătoasă și care să nu fie îmbibată în ulei. 

APERITIV CU PESTE

350 gr cascaval ras; 6 oua; 500 gr peste (eu am folosit filete); 5 linguri de faina+4 de pesmet; sare si piper; zeama de la o jumatate de lamaie.

Salata De Peste Afumat

4 - 5 cartofi mai mici 150 gr legume congelate ( amestec mexican) 200 gr peste afumat ( hering) masline 1 lamaie 1 ceapa mica frunze de salata pentru decor

Peste la gratar cu garnitura de dovlecei

Ingredientele pentru peste:2 fileuri mari de pangasius (poate fi orice peste)zeama de la o lamaie ; 2-3 linguri ulei ;condimente pentru peste ; sare, piper, chiliIngrediente pentru dovleci• 6-8 dovlecei• 6-7 linguri ulei de măsline• 1-2 lămâi• 5 căţei de usturoi• sare• piper

Rulada de peste crud

frunze de salata verde, unt, mascarpone, somon marinat, surimi si castravete

Peste alb in folie

6 fileuri de peste (merluciu cod etc) 2 lamaii 1 ceapa mare 1-2 morcovi sare piper ulei folie de aluminiu

Peste in crusta

Pentru peste:patrav,unt,usturoi,patrunjel,sare, piper,rozmarin,Pentru aluat:100ml apa,cam 50ml de ulei,250g faina de secara,100g malaisare,usturoi granulat,boia de ardei

Pește în crustă de sare la cuptor

Descoperă cum să gătești peștele în crustă de sare la cuptor, o metodă simplă și sănătoasă pentru a obține un preparat suculent și plin de arome naturale.

Peste la gratar cu cartofi

Peste (crap sau pastrav) 1 kg cartofi noi sare piper ulei otet cimbru curry patrunjel verde

Peste cu sos de lamaie

2 bucati peste file 1 lamaie sare piper ulei

Rosii umplute cu icre si peste afumat

Pentru 4 rosii:un castronel de icre (200-300 g) un sfert dintr-un peste afumat (macrou), cateva fire de patrunjel marar.

Marinata de peste cu dafin si ienibahar

1,5 kg peste mare,1 ceasca ulei,2 foi dafin,cateva boabe de piper si ienibahar,faina,sare

Peste cu cartofi si conopida la cuptor

4-5 cartofi mari, o conopida medie, o conserva mica rosii in suc propriu, un peste mediu intreg sau fileo capatana de usturoi, 3-4 linguri ulei, o cana de apa, 2-3 foi de dafin, sare piper

Orez cu peste pane

Pt orez: o cana de orez 1 ceapa 2 morcovi 1 ardel putina telina sare piper leustean patrunjel ulei Pt peste: 1 kg de peste file de pagasiuns condimente de peste ulei sare piper boia faina pesmet 2 oua

Peste prajit cu mujdei de usturoi

-1kg peste (crap de dunaresau alt peste) -200 ml ulei -10 catei usturoi -sare -piper -faina de malai.

Rulouri de peste la slow cooker Crock Pot

4 bucati de fileuri de merluciu sau peste alb (o bucata cca 150 gr) condiment pentru peste lamaie patrunjel pentru decor

Peste prajit cu mamaliguta si mujdei

1 kg de peste (cod sau merluciu), faina de malai sare 4 catei de usturoi suc de rosii.

Crochete de peste

500 gr file peste (eu am avut file de merluciu si au fost vreo 700 si ceva de grame)3 oua2 catei usturoi1 ceapa3 felii paine250 ml lapte dulce (rece)3 linguri malai1 lingurita seminte de chimen1 lingurita coriandru1 lingurita oreganosare, piper, ulei pentru prajit, pesmetlamaie (pentru ornat si stors peste crochete)

Peste cu cartofi la cuptor

- un peste intreg cam de 2-3 kg curatat si taiat bucati (orice fel de peste) -un kg si jumatate de cartofi -2 cepe rosii -2 rosii -8-10 catei de usturoi -sare -piper -rozmarin -o lamaie taiata rondele -ulei de masline.

Placinta De Peste Cu Creveti Si Praz

Aceasta placinta de peste are un topping delicios de branza si praz aromat... un pranz perfect.

Salata de farfalle cu peste

2 linguri balsamico alb4 linguri ulei de masline4 tomatesarepiper200 g farfalle  (paste fainoase)2 ramurele de tarhon250 g mazare1 lingura unt250 g file de peste2 buc. salata verde

Peste cu legume la cuptor

2buc peste(cod,macrou),2 cepe, morcov, rosie,ulei,300ml suc de rosii,ardei rosu si galben,suc de la jumatate de lamaie,condimente pt peste

Toskanapfanne (mancarica de peste la tigaie)

500 g filet de peste, 100 g morcov, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras galben, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 3-400 g spanac, 250 ml sos de rosii, 150 ml smintina lichida, sare, piper, ulei de masline