Daca ai copii mofturosi, poti "ascunde" pestele in acest curry cremos.

Curry de peste
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 400ml lapte de cocos
  • 200ml supa de pui sau de peste, fierbinte
  • 250g cartofi, taiati in cuburi de 2 cm
  • 150g fasole verde, taiata
  • 450g peste alb, fara piele, taiat in bucati
  • 1/2 lime - sucul
  • coriandru proaspat, tocat
  • Pentru pasta:
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi
  • 2.5 cm bucata de ghimbir proaspat
  • 3 ardei iuti rosii
  • 1 lingurita de coriandru
  • 1 lingura de tamarind pasta
  • 1 lingurita turmeric
  • 2 lingurite de pudra de curry
  • ulei de masline

Mod de preparare

1. Se pun toate ingredientele pentru pasta intr-un blender, cu un varf de sare si se amesteca pana cand capata o consistenta cremoasa - se adauga o picatura de ulei daca este putin uscata.

2. Se pune uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga pasta si se gateste, amestecand ocazional, timp de 5 minute.

3. Se adauga laptele de cocos in pasta de curry, apoi se adauga supa si se da in fiert. Se adauga cartofii, apoi se reduce usor caldura si se fierbe timp de aproximativ 10 minute.

4. Se adauga fasolea si se gateste timp de 3 minute, apoi se adauga peștele si se gateste timp de inca 3 minute, pana la preparare. Se ia de pe foc si se gusta. Se adauga suc de lime, dupa gust. Se garnisteste cu coriandru si se poate servi cu orez.