Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Desi toate nucile si semintele sunt sanatoase si recomandate, unele dintre ele au mai multi nutrienti si aduc beneficii mai mari organismului. Iata 10 dintre acestea.

1. Migdale
O mana de migdale asigura necesarul zilnic de calciu, proteine, fibre, zinc, magneziu, fosfor, cupru, fier si Vitamina B.

2. Nuci braziliene
Nucile braziliene sunt conoscute pentru faptul ca ajuta la prevenirea cancerului mamar, hepatic, cirozei si incetineste procesul imbatranirii premature.

3. Caju
Caju contine nutrienti ce sustin sanatatea cardiovasculara, imbunatatesc productia de hemoglobina si scad nivelul de colesterol. De asemenea poate trata si diabetul de tip 2.

4. Seminte de chia
Consumul regulat de seminte de chia trateaza durerile articulare, mentine sanatatea sistemului digestiv, elimina kilogramele in plus, reduce depresia si trateaza artrita. De asemenea trateaza bolile renale, hepatice sau diabetul.

5. Seminte de in
Semintele de in contin fibre care ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv, taie pofta de mancare si protejeaza organismul de boli precum diabetul sau cancerul.

6. Seminte de pin
Consumul recomandat este de 2-3 linguri pe zi, pentru a reduce balonarea, colesterolul, pofta de mancare. Semintele de pin ajuta la cresterea nivelului de energie si imbunatatesc vederea.

7. Seminte de dovleac
Consumul regulat de seminte de dovleac trateaza constipatia, artrita, anxietatea, controleaza nivelul de zahar din sange si previne aparitia mai multor tipuri de cancer.

8. Seminte de susan
Semintele de susan scad nivelul colesterolului, trateaza artrita, migrenele, osteoporoza si anumite tipuri de cancer. Atentie insa! Se recomanda un consum moderat.

9. Seminte de floarea soarelui
Sunt o sursa excelenta de Vitamina E. Consumate cu regularitate, acestea reduc simptomele astmului, previn aparitia migrenelor si a infarctului. Doza recomandata este de 1/4 ceasca, zilnic.

10. Alune
Alunele reduc riscul aparitiei cancerului de prostata si a celui mamar, scad presiunea sanguina si mentin sanatatea pielii si a parului.