Ulei de rapita

Deja renumit ca un ulei pentru inima sanatoasa, uleiul de rapita vine si mai mult in ajutor: atunci cand cercetatorii brazilieni au hranit sobolani cu o dieta continand ulei de soia sau de rapita timp de doua luni, consumatorii de ulei de soia au luat cu 20 de procente mai multa grasime in jurul burtii (cunoscuta si sub denumirea de grasime viscerala) decat cei care au consumat o dieta imbogatita cu ulei de rapita.

In timp ce cercetatorii nu pot spune exact cat de mult ulei de rapita ar trebui inclus in dieta pentru a realiza acest efect, ei cred ca continutul ridicat de omega-3 al uleiului de rapita reduce nivelul de insulina, descurajand in cele din urma depozitarea grasimilor in abdomen.

Fasole

Schimbarea proteinelor animale din dieta cu proteinele vegetariene cum ar fi fasolea poate face mai mult decat sa-ti ajute inima: un studiu privind Medicina Diabetica din 2011 a constatat ca o dieta vegetariana controlata de sase luni a fost mai eficienta in ceea ce priveste grasimea abdominala, stimularea pierderii in greutate la voluntarii diabetici decat o dieta non-vegetariana echivalenta caloric.

Dieta vegetariana a ars grasimea abdominala mai profunda (viscerala), precum si stratul suplimentar sub piele (grasime subcutanata).

Lapte cu continut scazut de grasime

Laptele (si alte produse lactate cu continut scazut de grasimi) te va ajuta sa ai oase puternice. Mai mult, intr-un studiu din Jurnalul de Nutritie din 2011, dietele care au continut 30% din calorii din proteine, inclusiv sase pana la sapte portii zilnice de lapte, au eliminat mai multa grasime si au castigat mai mult musculatura slaba decat femeile care au consumat acelasi numar de calorii, dar au mancat mai putine proteine si lactate.

Cercetatorii considera ca proteina din zer este deosebit de importanta in stimularea formarii de noi proteine musculare.

Cereale integrale

Cand cercetatorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au plasat voluntari pe un program de pierdere in greutate de trei luni si au instruit un grup sa manance numai cereale integrale pentru portiile lor de cereale, iar celalalt grup sa aleaga doar cereale rafinate (si sa evite in intregime cerealele integrale), consumatorii de cereale integrale au topit mult mai multa grasime abdominala.

Cercetatorii au notat ca cerealele integrale sunt bogate in magneziu, un instrument mineral in reglarea metabolismului grasimilor.

Ardei gras

Intr-un studiu recent al revistei Nutrition, cercetatorii olandezi au chestionat 374 de barbati despre alimentele pe care le consuma cel mai frecvent.

Ei au descoperit ca cei ale caror diete contin cea mai mare cantitate de beta-caroten si licopen aveau cea mai mica talie si cea mai putina grasime abdominala.

Deoarece beta-carotenul si licopenul sunt antioxidanti puternici, cercetatorii cred ca pot elimina compusii daunatori care stimuleaza depozitarea grasimilor.

Ardeii sunt de asemenea plini de vitamina C, un nutrient necesar pentru arderea grasimilor.