Există o vorbă care spune că abdomenul se face în bucătărie. Dacă îți dorești un abdomen definit, e imposibil să îl obții doar prin sport, fără grijă la alimentație. Zahărul, făina albă sau băuturile carbogazoase sunt tot atâția dușmani ai unei talii suple.

Dacă vrei un abdomen plat și visezi la pătrățele, știi deja că trebuie să faci niște sacrificii și să renunți la multe dintre mâncărurile care-ți plac. În afară de dulciuri, prăjeli și făină, iată cinci alimente surprinzătoare care se depun direct pe abdomen.

Cereale rafinate

Făina și cerealele albe, în general, produsele procesate precum: orezul alb, pâinea albă, pastele albe se transformă în grăsime abdominală. Le puteți înlocui cu cereale integrale, orez brun, quinoa, care nu doar că sunt mai sănătoase, dar nici nu îngrașă la fel de mult.

Cartofii

Un studiu publicat de New England Journal of Medicine a urmărit 120.000 de bărbați și femei pe parcursul a 20 de ani. Participanții la studiu au fost verificați din patru în patru ani și de fiecare dată aveau o greutate mai mare. Alimentul asociat cu luarea în greutate a fost, de cele mai multe ori, cartoful. Și produsele derivate, precum chips-urile sunt la fel de periculoase, dacă nu chiar mai nesănătoase.

Carnea roșie și cea procesată

Un alt studiu efectuat pe 370.000 de subiecți a arătat că oamenii care mănâncă o bucată de carne roșie în fiecare zi s-au îngrășat aproximativ 2,5 kilograme în cinci ani. Aici se adaugă și mezelurile și carnea procesată, care au o cantitate mare de sare și de aditivi și niciun fel de valoare nutrițională.

Glazură

Multe cofetării folosesc grăsimi trans la prepararea cremelor din prăjituri. Margarină, mai simplu spus. Cercetările conduse de Wake Forest University au arătat că un grup de maimuțe hrănite cu grăsimi trans s-au îngrășat cu 7.2% în șase ani, iar alte maimuțe hrănite cu grăsimi bune au luat în greutate doar 1.8%. Grăsimile trans se găsesc și în produse congelate, semi-preparate, snacks-uri și produse de patiserie.

Cola Zero

Băuturile carbogazoase în varianta ”light” sunt la fel de periculoase ca acelea cu zahăr. Cercetările efectuate pe șoareci au arătat că animalele care au băut apă cu îndulcitori artificiali au devenit rezistente la insulină și au dezvoltat intoleranță la glucoză, două consecințe care duc la îngrășare.