Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Mâncarea este un aspect important atunci când mergi în vacanță, dar deserturile sunt și mai importante.

Orice masă gustoasă se încheie cu un desert pe măsură, iar concediul reprezintă acea perioadă (scurtă, ce-i drept), în care îți permiți să mănânci orice, fără să te mai gândești la siluetă.

Și dacă aici ți-am arătat ce să mănânci dacă mergi în vacanță în Turcia, acum e momentul să trecem la ce ne (și probabil și vouă vă) place cel mai mult: deserturile.

Un lucru e clar: turcii se pricep la mâncare, dar sunt zei la capitolul dulciuri. E imposibil să treci pe lângă o vitrină plină cu baclavale și să reziști. Înseamnă că nu ești om dacă nu guști măcar o bucățică.

O fi baclavaua cel mai cunoscut desert al lor, dar nu este singurul. Am încercat mai multe dulcegării turcești și îți spunem spre ce merită să îți îndrepți atenția.

Baclava

(YouTube)

Sau, în principiu, orice prăjitură cu miere și umplutură de nucă/ fistic. Turcii au multe variațiuni pe aceeași temă, iar dacă intri într-o cofetărie din Turcia, nu vei ști ce să cumperi mai repede. Toate prăjiturile pe bază de aluat foietaj, sirop de miere și nucă sau fistic au gust asemănător, așa că orice vei alege, nu vei fi dezamăgit.

Cataif

(Pinterest)

Gustul e diferit de ceea ce găsești în magazinele de la noi sub denumirea de cataif și baclava: turcii nu se zgârcesc atunci când vine vorba de nuca sau fisticul cu care e umplută prăjitura.

Rahat turcesc

(/www.theturkishshop.com)

Evident că nu putea lipsi cireașa de pe tort. În orice magazin de dulciuri ai intra, dai peste grămezi întregi din cel mai dulce, aromat și colorat rahat.

Cu nucă, cu cacao, cu fistic, cu nucă de cocos și câte și mai câte gusturi, te va pune în dificultate, pentru că nu vei ști ce să alegi.

Vânzătorii turci te vor invita să guști și să vezi care îți place cel mai mult. Te avertizăm că nu vei putea pleca acasă cu o singură aromă.

Kunefe

Un desert la fel de spectaculos, de data aceasta cu brânză dulce. Același aluat de tip tăiței ca la cataif, doar că de data aceasta e umplut cu brânză dulce.

Unele restaurante îl servesc cu frișcă și fistic deasupra, altele simplu. Ai grijă când îl comanzi, pentru că vine fierbinte, abia scos din cuptor.

Dondurma

Sau, mai simplu spus, înghețata turcească. Atunci când vine vorba de înghețată, se spune că turcii și italienii le fac pe cele mai bune. Dondurma versus gelato.

Atât unii, cât și ceilalți, au stiluri diferite de a o prepara. În ceea ce privește înghețata turcească, lucrurile sunt simple: ori îți place, ori nu. Nu există jumătăți de măsură.

Are o consistență diferită de înghețata cu care suntem noi obișnuiți. Mult mai densă, mai cremoasă și mai gumată, datorită laptelui de capră, ”dondurma” este desertul ideal într-o zi fierbinte de vacanță.

(http://carnivalmunchies.com)

Înarmează-te cu multă răbdare, pentru că vânzătorii turci nu vor rata ocazia să se joace puțin cu nervii tăi și să te păcăleacă înainte de a-ți da înghețata.

O găsești la orice colț de stradă, într-o mulțime de arome. Dar dacă vrei să mergi la sigur și să fii precis că alegi ceva bun, îți recomandăm să cauți locațiile Mado sau Jasmine.