Ouale contin mai multe substante nutritive care sunt esentiale pentru o imbatranire sanatoasa. Sunt o sursa ieftina de proteine complete, care contin toti cei noua aminoacizi esentiali.

O singura portie (doua oua) ofera o substantiala cantitate de 12 grame de proteine.

Ouale sunt o sursa importanta de vitamina B12 (gasita numai in produsele de origine animala), ceea ce le face hrana perfecta pentru vegetarieni, dar contin si alte elemente nutritive esentiale care sustin imbatranirea intr-un mod sanatos:

Vitamina A - vedere sanatoasa si piele straucitoare
Vitaminele B - produc energie si sustin metabolismul
Iod - asigura functionarea hormonilor
Seleniu - proprietai antioxidante
Fier - asigura transportul de oxigen si hemoglobina
Vitamina D - oase puternice si dinti sanatosi

In mod surprinzator, galbenusul contine intreaga cantitate de grasime din ou, doar sub jumatate din cantitatea de proteine si de cele mai multe substante nutritive.

Albusul de ou, pe de alta parte, e un deliciu dietetic, fiind practic fara grasimi si cu un continut bogat de proteine.