Vrei pizza acasă în 30 de minute? Această rețetă de aluat de pizza rapid, ușor și fără frământare este perfectă pentru o cină de familie sau o petrecere. Se face cu doar câteva ingrediente de bază și se coace în cuptor în doar câteva minute.

Aluat de pizza rapid și ușor

Dacă ești în căutarea unei rețete de pizza rapidă și ușoară, aluatul rapid de pizza este soluția perfectă pentru tine!

Un aluat rapid de pizza este foarte ușor de obținut, fără să ai nevoie de prea multă experiență în bucătărie. Atunci când oboseala acumulată pe parcursul zilei este prea mare pentru a mai avea chef de gătit, aceasta este o opțiune perfectă. Doar câteva ingrediente accesibile și câțiva pași ușor de urmat îți garantează o cină gustoasă.

Vei vedea că nu este atât de dificil pe cât ți-ai putea imagina să faci o pizza acasă. În plus, cel mai bun lucru este că o poți face în cel mai scurt timp.

Rețeta autentică de aluat de pizza italiană necesită o muncă îndelungată și atentă, atât în ceea ce privește frământarea, cât și timpii foarte lungi de creștere ce trebuie să fie respectați. Dacă nu te grăbești, merită cu siguranță să o încerci.

Însă, de multe ori, timpul nu este de partea noastră și astfel renunțăm să mai facem pizza acasă. Cu toate acestea, există și o variantă de aluat de pizza rapid, pe care îl poți face în doi timpi și trei mișcări.

Aluatul de pizza cu drojdie instantanee este foarte ușor de făcut. După ce este frământat, îl întinzi cu vârful degetelor în tavă, îl asezonezi și îl dai la cuptor. Asta e tot!

Poți alege să îl coci într-o tavă de pizza rotundă sau dreptunghiulară sau să faci mai multe mini-pizza, care sunt ideale pentru copii. În ceea ce privește toppingurile, alege ce preferi. Noi am ales cel mai clasic topping: roșii și mozzarella.

Rețeta de aluat rapid de pizza

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

Cantitățile menționate mai jos sunt pentru o tavă rotundă de copt cu diametrul de 40 de centimetri sau pentru o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de aproximativ 30 x 45 de centimetri.

  • 500 de grame de făină "00" cu cel puțin 12% proteine
  • 15 grame de drojdie uscată instantanee
  • 12 grame (adică două lingurițe) de sare fină
  • 45 de grame (3 linguri) de ulei de măsline extravirgin
  • 250 de mililitri de apă călduță
  • 200 de grame de passata de roșii
  • 400 de grame de mozzarella proaspătă

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru a face pizza rapidă cu drojdie instant, pune mai întâi făina și drojdia într-un bol. Cerne cele două pulberi împreună, astfel încât drojdia să se amestece uniform în făină.

Pasul 2

Adaugă încet apa. Frământă ingredientele cu o furculiță. Când aluatul începe să se adune, adaugă sarea. Continuă să frămânți timp de câteva minute cu mâna.

Pasul 3

Nu este necesar să transferi aluatul pe blatul de lucru. Mai bine îl frămânți până la capăt în castron. Aluatul trebuie să fie moale și nu lipicios. Totuși, dacă se lipește de mâini, nu te feri să adaugi o lingură de făină.

Odată ce ai obținut un aluat destul de ferm, lasă-l să se odihnească timp de cinci minute în castron, la temperatura camerei.

Pasul 4

Între timp, unge o tavă de copt cu două linguri de ulei de măsline extravirgin. Întinde uleiul bine pe toată suprafața tăvii și apoi transferă aluatul de pizza pe ea.

Pasul 5

Acum, întinde ușor aluatul în tava de copt, apăsându-l cu degetele astfel încât să acopere întreaga suprafață a acesteia. Odată ce aluatul de pizza este întins, este gata să fie acoperit cu toppinguri și apoi copt.

Pasul 6

Asezonează pizza cu passata de roșii. Cu ajutorul unei linguri, întinde roșiile pe suprafața ei. Adăugă un strop de ulei de măsline extravirgin și un vârf de cuțit de sare fină.

Ai grijă să lași un spațiu neasezonat. Acesta va forma crusta de pizza, ce împiedică roșiile să se scurgă din pizza în timpul gătitului.

Pasul 7

Coace pizza în cuptorul preîncălzit la 230 de grade Celsius timp de 10 - 12 minute fără mozzarella. Pune tava pentru pizza în partea inferioară a cuptorului.

După acest timp, scoate tava din cuptor, adaugă mozzarella feliată și coace din nou timp de aproximativ 10 - 12 minute.

Atenție! Acest pas este foarte important. Dacă pui mozzarella imediat, riști să o arzi. Mozzarella trebuie să rămână în cuptor doar cât să se topească.

Pasul 8

Pizza rapidă de casă este gata! Adaugă câteva frunze de busuioc și servește.

Cum poți păstra aluatul rapid de pizza

Rețeta de aluat pentru pizza rapidă făcută cu drojdie uscată instantanee duce la un rezultat excelent, dar îți recomandăm să îl consumi proaspăt copt, cât este cald și crocant.

Altfel, poți ține aluatul în frigider timp de o zi, acoperit bine cu folie alimentară. Nu îți recomandăm să îl congelezi. 

Ce topping-uri se adaugă pe pizza

În ceea ce privește topping-ul de pizza, te poți răsfăța cu ce ingrediente preferi. Noi îți sugerăm cea mai clasică variantă, cu roșii și mozzarella.

Atenție! Mozzarella conține mult zer și riscă să înmoaie aluatul de pizza. Așadar, îți recomandăm să pui feliile de mozzarella într-o strecurătoare pentru a îndepărta cât mai mult din partea lichidă înainte de a le pune pe pizza.

Poți decora și aromatiza pizza cu frunze proaspete de busuioc sau cu oregano uscat. Acestea sunt arome clasice pentru pizza tradițională.

Cu toate acestea, poi alege topping-urile pe care le preferi. Poți adaugă mezeluri sau legume la grătar, în funcție de sezon și de preferințele tale.

Un topping de pizza popular este cu ciuperci champignon și șuncă sau anghinare în ulei, dar acestea sunt doar câteva exemple.

Un lucru important de reținut este să nu pui la începutul procesului de gătire ingrediente ce nu au nevoie de gătit. De exemplu, dacă folosești ciuperci crude, le poți pune pe pizza împreună cu roșiile.

Însă, dacă folosești legume la grătar, gătite în prealabil, sau legume prăjite în ulei, nu trebuie să le gătești din nou. Nici șunca sau alte mezeluri nu trebuie să fie gătite, altfel vor deveni uscate și sărate. Adaugă-le cu doar un minut înainte de a coace pizza sau chiar mai bine la ieșirea din cuptor.