Ardeii umpluți sunt o mâncare foarte spornică, practică și ușor de făcut. În perioada postului, puteți face ardei umpluți fără carne, adaptați la gusturile și preferințele voastre.

Ardeii umpluți de post sunt la fel de gustoși ca aceia umpluți cu carne, sunt foarte sănătoși și hrănitori și pot fi consumați și de cei care țin post, dar și de vegetarieni.

Ardeii umpluți cu ciuperci se fac ușor, sunt gustoși și sunt o mâncare de care vă puteți bucura în această perioadă. 

Ardei umpluți de post, cu sos de roșii și ciuperci
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 400 g ciuperci
  • 150 g orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 roșii
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml suc de roșii
  • 2 linguri făină
  • 6-8 teci ardei gras

Mod de preparare

Spălați ardeii și scoateți-le cotorul și semințele.

Într-o tigaie cu câteva linguri de ulei, puneți ceapa tocată, morcovul dat pe răzătoarea mare și ciupercile tăiate cubulețe. Căliți legumele timp de 5-10 minute, cu puțină sare și piper.

După ce legumele s-au călit, puneți-le într-un bol, adăugați orezul spălat, roșiile decojite și tocate cubulețe, mărarul și pătrunjelul tocate și cimbru. Condimentați cu sare și piper după gust.

Compoziția este gata și puteți umple ardeii, lăsând un spațiu de un deget gol la suprafață, pentru că orezul se va umfla în timpul fierberii.

Puneți ardeii într-o oală, în poziție verticală. Adăugați jumătate de litru de apă, sucul de roșii și foile de dafin. Fierbeți ardeii timp de o oră și jumătate. Mai adăugați apă pe parcurs, dacă mai este nevoie.

La final, puneți puțin din zeamă într-un bol și amestecați cu făina, pentru a îngroșa sosul. Adăugați peste ardei și mai fierbeți 5 minute.

Ardeii umpluți de post sunt gata și pot fi serviți.

Poftă bună!